How to link your Toppy to a PC or Mac; networking your Toppy, Web-based EPG systems, DVD burning and file transfers

Moderators: Technical, Oz mods

Post Reply
pprdrvr
Posts: 2
Joined: Wed Jan 30, 2013 5:30 am

Post by pprdrvr »

Hi to you all in cyberspace
Please accept my apology if I am in the wrong topic but I am starting to pull my hair out and really need your help.

I have recently purchased a trf7160 and desperately need to transfer files to my pc (win 7 64 bit). Antares seemed to be the answer but it won't recognise my 7160. Am I just dumb and missing something or doesn't it work for this prv.

I could really use some help. Yes the 7160 will do direct transfer to an external drive but only one file at a time and it is SLOW....

Is there something out there that will let me transfer multiple files from my trf 7160 to my PC (win 7 64bit) - any help will be very gratefully received.

Cheers

Rob T
juwlz
MyStuff Team
Posts: 10804
Joined: Fri Aug 12, 2005 7:13 am
Location: Wokingham, Berkshire (Hannington transmitter)
Contact:

Post by juwlz »

What did you do / install on your PC before attempting to connect it to your Toppy? If the answer is "nothing", then you'll need to start by uninstalling the utterly useless drivers that windows has "helpfully" installed for you. Search the forum for z4t (a utility to install the right ones) and you should find plenty of threads that will help.

Julie
5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+BmC0CfCtFsIMPePsR3UUuUxZ
5810, TS On, F/W: F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +BmCfCtFsR3Z
MyStuff info; Help!; Reference
Harmony 885 remote. Sig date 8 April 2012
pprdrvr
Posts: 2
Joined: Wed Jan 30, 2013 5:30 am

Post by pprdrvr »

Thanks Juwlz but to no avail unfortunately.

When I connect the 7160 to my laptop via usb it does nothing. It isn't that it uses the wrong drivers it doesn't 'see' it at all. I have checked the device manager and there is no sign of the pvr - plug it in / unplug it / turn it on / turn it off - nothing. The USB port works as I can connect an external drive to it directly and all is happy but the laptop (Win 7 32 bit - made a mistake before) just doesn't register that it is connected. I have read the various topics and have all the drivers / software lined up to go but without the laptop seeing the pvr I am stumped.

Any help for this luddite most gratefully received.

Rob
juwlz
MyStuff Team
Posts: 10804
Joined: Fri Aug 12, 2005 7:13 am
Location: Wokingham, Berkshire (Hannington transmitter)
Contact:

Post by juwlz »

I missed the model number last time round, but the datasheet suggests that that model supports both external drives and networking (neither of which is the case for the 58xx models that people on this forum will be familiar with). Also, the downloads page on the same site says that Topfield Tools are only for TF5xxx and TF6xxx models, and Antares will use the same mechanism at the Toppy end, which I assume simply doesn't exist on 7xxx models. BTW, that will be SLOW too. Somewhere between USB 1.0 and USB 2.0 speeds. It's really not practical for copying a large number of recordings anyway.

It looks as though you'll have to live with copying the files off to a connected USB drive (an option that 58xx owners don't even have), or dig more into the networking capabilities of the device to see if they offer any options (which nobody here is likely to know anything about, as they're also not available on the 58xx models).

The only other possibility is that IF the TF7160 uses the same file format as the 58xx models, you could take the drive out of the Toppy and hook it up to a PC (e,g. using a caddy) and use TopfHDRW to copy the files off the drive. Alternatively, if it uses a file format that is understandable by a PC, you may be able to just use File Explorer to copy files off the drive, once you have it directly connected to a PC.

I believe there's now a new, separate Aussie forum up and running somewhere. You may find you'll get more joy there.

Julie
Last edited by juwlz on Fri Feb 01, 2013 8:58 am, edited 1 time in total.
5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+BmC0CfCtFsIMPePsR3UUuUxZ
5810, TS On, F/W: F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +BmCfCtFsR3Z
MyStuff info; Help!; Reference
Harmony 885 remote. Sig date 8 April 2012
juwlz
MyStuff Team
Posts: 10804
Joined: Fri Aug 12, 2005 7:13 am
Location: Wokingham, Berkshire (Hannington transmitter)
Contact:

Post by juwlz »

P.S. Just spotted this Youtube video in my search results for Topfield 7160 (when I was just trying to find out what it was). For whatever reason, whoever produced the video has disabled viewing on a mobile device (which is what I'm using atm), so I can't watch it, but it does claim to be "A short description of how to connect a Topfield TRF-7160 into a home network so that files, music & videos can be transferred between the Topfield HD recorder/player and a home computer. It is not difficult once you know how."

Julie
5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+BmC0CfCtFsIMPePsR3UUuUxZ
5810, TS On, F/W: F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +BmCfCtFsR3Z
MyStuff info; Help!; Reference
Harmony 885 remote. Sig date 8 April 2012
juwlz
MyStuff Team
Posts: 10804
Joined: Fri Aug 12, 2005 7:13 am
Location: Wokingham, Berkshire (Hannington transmitter)
Contact:

Post by juwlz »

Well, I've now watched it, and it looks pretty straightforward. Once you have the networking set up, just use Filezilla (or another ftp client of your choice) to connect to the IP address you set up, with the user name and password that you picked.

Julie
5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+BmC0CfCtFsIMPePsR3UUuUxZ
5810, TS On, F/W: F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +BmCfCtFsR3Z
MyStuff info; Help!; Reference
Harmony 885 remote. Sig date 8 April 2012
roga
Frequent contributor
Posts: 167
Joined: Sat Jul 15, 2006 11:18 am

Post by roga »

Following the discussion here regarding using Antares for a daily backup I wonder if it is possible to add the ability to Antares to delete files from the destination that are no longer in the source, i.e. to synch the files on the PC with the files on the Toppy (or vice versa).

Anyway even if its not possbile, I use Antares pretty much every day for backing up files and settings so thanks for creating it.

regards

Roga
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +UUuZ
TAPs: PcControl B1.4; EPG2MEI v0.96; (MyInfo B5.6); SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; PruneEPG 1.0; MPDisplayLITE V1.2; MyStuff 6.6;
Sig generated by TopManager/PcControl on 21/08/15
?
Michael:)
Regular contributor
Posts: 53
Joined: Sat Feb 10, 2007 6:43 pm

Post by Michael:) »

Windows8 and USB Driver

I have just spent some time trying to use Z4t.exe and topfield-libusb_device unfortunately Windows8 keeps failing to accept the driver. It says "The third-party INF does not contain digital signature information".

Good news is antares_1_1 runs fine :D but bad news is without a usable driver no communication with Toppy :( .

Any chance for a new driver? :D Please

or a work around.
2 * TF5800, IA On, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 2/6/2009 -Ts+C0CwFmPfTdWf
TAPs: EPG2MEI v0.94; MyInfo B4.0; MyStuff 6.6; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; Will update info here when able.
Geoff Bacon
Frequent contributor
Posts: 4663
Joined: Fri Jan 12, 2007 12:21 am
Location: Bristol
Contact:

Post by Geoff Bacon »

try googling z4t driver Win8 to see what others have done.

This might also work http://superuser.com/questions/497448/after-upgrading-from-windows-7-a-device-driver-no-longer-works

Geoff
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPePfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; MHEG On/Off A3; QuickJump 1.72; EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; WSSkiller V2.12d; MyInfo B5.6; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6-1;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 3/5/21
alan_m
Frequent contributor
Posts: 3551
Joined: Wed Oct 18, 2006 12:11 am

Post by alan_m »

Michael:) wrote:Windows8 and USB Driver

or a work around.

http://forum.toppy.org.uk/forum/viewtop ... 350#253350

read the whole of that page as there is more than one solution.
Ex Toppy 5800 user - now migrated to Xtrend ET10000 Enigma 2 box with 2 terrestrial and 2 satellite tuners. Second box Zgemma H9S (Enigma 2, satellite)
roga
Frequent contributor
Posts: 167
Joined: Sat Jul 15, 2006 11:18 am

Post by roga »

Is it possible to use the -x command line option to exclude a particular directory?

I'm currently running a script to copy "ProgramFiles" to my hard disk, but I want to exclude the "Backups" directory of the new MyStuff 6.5 I tried the below but it didn't seem to work:

Code: Select all

Antares cp ProgramFiles E:\toppy -x Backups;EPG.mei;EPG.raw;EPG_diff.mei
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +UUuZ
TAPs: PcControl B1.4; EPG2MEI v0.96; (MyInfo B5.6); SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; PruneEPG 1.0; MPDisplayLITE V1.2; MyStuff 6.6;
Sig generated by TopManager/PcControl on 21/08/15
?
YorkshireJumbo
Frequent contributor
Posts: 864
Joined: Fri Sep 16, 2005 5:45 pm

Post by YorkshireJumbo »

The problem with your code is that Antares might think "Backups" is a file name. There's nothing in the command-line options page to say if it will handle directories, but you could try

Code: Select all

Antares cp ProgramFiles E:\toppy -x Backups\*.*;EPG.mei;EPG.raw;EPG_diff.mei
YJ - You may have speed, but I have momentum
Black Panther since Sep '05, Caps replaced July '10
WD10EZRX and Turbosat adaptor added May '16
New Noiseblocker XR1 fan added Mar '21
F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+U+Uu
TAPs: MS 6.6 Suite, UK OZ Surfer
roga
Frequent contributor
Posts: 167
Joined: Sat Jul 15, 2006 11:18 am

Post by roga »

YorkshireJumbo wrote:but you could try

Code: Select all

Antares cp ProgramFiles E:\toppy -x Backups\*.*;EPG.mei;EPG.raw;EPG_diff.mei
Thanks for the suggestion YJ, I'll give that a try

regards

Roger
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +UUuZ
TAPs: PcControl B1.4; EPG2MEI v0.96; (MyInfo B5.6); SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; PruneEPG 1.0; MPDisplayLITE V1.2; MyStuff 6.6;
Sig generated by TopManager/PcControl on 21/08/15
?
roga
Frequent contributor
Posts: 167
Joined: Sat Jul 15, 2006 11:18 am

Post by roga »

[quote="roga"I'll give that a try[/quote]

Unfortunately it didn't seem to work
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +UUuZ
TAPs: PcControl B1.4; EPG2MEI v0.96; (MyInfo B5.6); SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; PruneEPG 1.0; MPDisplayLITE V1.2; MyStuff 6.6;
Sig generated by TopManager/PcControl on 21/08/15
?
ccs
Frequent contributor
Posts: 2689
Joined: Tue Oct 30, 2007 3:19 pm

Post by ccs »

Don't you need a -r to follow subdirectories?
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
Post Reply