For discussion of how to use, install and choose TAPs - additional software packages that run on your Toppy

Moderator: Technical

Post Reply
EMJB
Frequent contributor
Posts: 3645
Joined: Fri Jul 08, 2005 9:43 am
Location: Maldon Essex

Channel Organiser B2.1

Post by EMJB »

This is now available - see here for more details, and download from here.

Pending an update to TopManager, the Freeview.dat file has the lines for local channels on LCNs 8/719/720 commented out - if you receive these and do not use TopManager, you may remove the initial "#".

EMJB
Last edited by EMJB on Sun Apr 13, 2014 1:21 pm, edited 1 time in total.
Silver 5800, Board Rev 1.2, MS recomm F/W, Sudbury Tx, varying TAP config
ccs
Frequent contributor
Posts: 2689
Joined: Tue Oct 30, 2007 3:19 pm

Post by ccs »

Not sure about the reference to LCN 8 ?

Freeview.dat has....

Code: Select all

LCN=7	Name=BBC THREE   	SvcId=4288	RtCode=45	Type=TV 	Mux=PSB1 	HasEpg=1	FpdName=bbc3	StartTime=0000	EndTime=0000	Content=Entertainment
LCN=8 	Name=BBC ALBA   	SvcId=9018	RtCode=2098	Type=TV 	Mux=PSB1 	HasEpg=1	FpdName=TelG	StartTime=1700	EndTime=0000	Content=Entertainment,Scottish
#LCN=8	Name=~          	SvcId=-1   	RtCode=0	Type=TV 	Mux=Local 	HasEpg=1	FpdName=Lcl	StartTime=0000	EndTime=0000	Content=Local
LCN=9 	Name=BBC FOUR   	SvcId=4544	RtCode=47	Type=TV 	Mux=PSB1 	HasEpg=1	FpdName=bbc4	StartTime=1900	EndTime=0530	Content=Entertainment
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
Geoff Bacon
Frequent contributor
Posts: 4663
Joined: Fri Jan 12, 2007 12:21 am
Location: Bristol
Contact:

Post by Geoff Bacon »

This is intentional; it is to cater for the 24+ local TV channels that have started (are starting) to appear.

It is commented out at present because TopManager will treat it as a wild card name and match most channels to this line. I'm about to release another version of TM that will only match wild names when the LCN also matches. After a few weeks (to give time for users to upgrade TM), EMJB will uncomment this line (likewise for 719/720)

Geoff
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPePfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; MHEG On/Off A3; QuickJump 1.72; EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; WSSkiller V2.12d; MyInfo B5.6; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6-1;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 3/5/21
ccs
Frequent contributor
Posts: 2689
Joined: Tue Oct 30, 2007 3:19 pm

Post by ccs »

...but there are two lines for LCN 8, one commented out.
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
Geoff Bacon
Frequent contributor
Posts: 4663
Joined: Fri Jan 12, 2007 12:21 am
Location: Bristol
Contact:

Post by Geoff Bacon »

The first one is for Scotland and is/has been in use for some time. Matching is sequential from the start of the file and the fields in the two lines may not be identical. So anyone in Scotland will match Alba with it's specific fields. When "LCN=8 Name=~" is activated, this will pick up the local stations in England/Wales (but the wild name will only apply to LCN 8 ),

Geoff
Last edited by Geoff Bacon on Tue Feb 18, 2014 1:27 pm, edited 1 time in total.
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPePfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; MHEG On/Off A3; QuickJump 1.72; EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; WSSkiller V2.12d; MyInfo B5.6; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6-1;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 3/5/21
Bizman
Frequent contributor
Posts: 1707
Joined: Tue Apr 06, 2010 2:46 pm

Post by Bizman »

@Geoff, I presume the 'smiley' is the result of a close bracket appearing after the text LCN 8.
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
Geoff Bacon
Frequent contributor
Posts: 4663
Joined: Fri Jan 12, 2007 12:21 am
Location: Bristol
Contact:

Post by Geoff Bacon »

@Bizman

Correct (and edited).
Must try harder

Geoff
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPePfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; MHEG On/Off A3; QuickJump 1.72; EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; WSSkiller V2.12d; MyInfo B5.6; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6-1;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 3/5/21
Bizman
Frequent contributor
Posts: 1707
Joined: Tue Apr 06, 2010 2:46 pm

Post by Bizman »

Now the Olympics are done I did a retune for the 302/303 red button changes. During the process I noticed that one of the muxes was not only showing a quality of <50 (I normally get 100 on them all) but the frequency shown was not from my local transmitter (Mendip). I think it was from Stockland Hill (nearer but the wrong side of the Blackdown Hills). I quit CO, a mistake as I lost 40-odd timers, and tried Signal Monitor. To my dismay it gave the same result, so back to CO where I chose to scan from the Mendip transmitter setting, rather than use the previous (option 4). This time I got the correct set of frequencies so set about re-entering my timers.
Not sure what happened here (although there is reported engineering work on the transmitter this week).
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
mstombs
Frequent contributor
Posts: 938
Joined: Sun Dec 31, 2006 7:58 pm

Post by mstombs »

Not sure why BBC did it like that, They renamed 302 to 303 so they could recreate 302 on a different Mux. Now looks like they deleted the new 302 and just renamed 303 back to "BBC RB 302", and Toppy owners end up with duplicate name. Presumably just need to delete the temp 302 that was on a com mux, and leave the one on on PSB1, but reset/rescan safest!
Geoff Bacon
Frequent contributor
Posts: 4663
Joined: Fri Jan 12, 2007 12:21 am
Location: Bristol
Contact:

Post by Geoff Bacon »

I'm confused

I, or rather MyInfo, noticed the duplicate channels last night and I deleted 303 without doing a scan.

Reading mstombs's previous post, I thought that I should probably have deleted 302 rather than 303 so I performed a scan. This showed that 303 no longer exists (but it must have last night) and that 302 does exist (it just shows "BBC Red Button").

I'm not quite sure what the SVCIds for each channel were last night but, to be on the safe side, I suggest that users do a rescan, or failing that, they delete both 302 and 303 (you may get away with deleting 303 if you reboot the toppy afterwards)


Geoff
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPePfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; MHEG On/Off A3; QuickJump 1.72; EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; WSSkiller V2.12d; MyInfo B5.6; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6-1;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 3/5/21
ccs
Frequent contributor
Posts: 2689
Joined: Tue Oct 30, 2007 3:19 pm

Post by ccs »

I checked this morning and MyInfo reported odd duplicates (301/302/303).

Rescanned ok.
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
mstombs
Frequent contributor
Posts: 938
Joined: Sun Dec 31, 2006 7:58 pm

Post by mstombs »

To add to possible confusion on a Toppy - broadcasters seem to be able to change channel names without a channel scan provided the user hasn't manually changed the name - in which case the name becomes locked. I sometimes change name to fix/test logo problems. I haven't looked at the SVCIds, but probably have backups of the MyStuff Channel apo file if you want historical info? I didn't use MyInfo or CO this time I am afraid - just used native Toppy interface. I have previously played with channel name of "test" on 790 - to look at logos for channels I don't have, so though safest to reset/rescan for clean re-start. I noticed the clash due to COMMUNITY moving has been resolved - no longer a holding/redirect page in 80s

I assume there is some benefit to keeping a correct 301 and 302 for future linked BBC things via 200 ? But why they couldn't have used a temp 303 for the linked channel on the COM mux for the Winter games is beyond me. No doubt something will happen again for Football world cup and commonwealth games in the summer?

I feel that broadcasters expect most boxes to autoscan these days, so they can fiddle with channel list frequently without too much fuss. Expect lots of regional changes due to local channels, and possibly a biggy for childrens/news, before or after world cup?
Last edited by mstombs on Tue Feb 25, 2014 3:02 pm, edited 1 time in total.
ccs
Frequent contributor
Posts: 2689
Joined: Tue Oct 30, 2007 3:19 pm

Post by ccs »

mstombs wrote:provided the user hasn't manually changed the name - in which case the name becomes locked.
I wonder if it would be appropriate for CO to lock them if it were possible?
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
EMJB
Frequent contributor
Posts: 3645
Joined: Fri Jul 08, 2005 9:43 am
Location: Maldon Essex

Post by EMJB »

ccs wrote:
mstombs wrote:provided the user hasn't manually changed the name - in which case the name becomes locked.
I wonder if it would be appropriate for CO to lock them if it were possible?
Not difficult - the question is whether it would be a good idea for all. Don't really want to have to make it optional.

EMJB
Silver 5800, Board Rev 1.2, MS recomm F/W, Sudbury Tx, varying TAP config
ccs
Frequent contributor
Posts: 2689
Joined: Tue Oct 30, 2007 3:19 pm

Post by ccs »

EMJB wrote:Not difficult - the question is whether it would be a good idea for all. Don't really want to have to make it optional.
I think we need to understand what the effect might be.

At the moment, there is the nuisance value of MyInfo reporting duplicates on 301,302,303 which shouldn't (??) have caused me any problems
(apart from my mum ringing up to say what does this mean?).
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
Post Reply