For questions, answers and tips aimed at new users, or those thinking about buying a Toppy

Moderators: General, Technical

Post Reply
arrow57
Regular contributor
Posts: 27
Joined: Sat Jun 27, 2015 8:33 pm

Toppys in the UK

Post by arrow57 »

Hi all, I am thinking about an upgrade from my 5800 to either a 7260 or 2460, but do not know which is the most reliable and value for the money. I am from the UK so it would have to work over here, ( i am not sure about that), do they both work with an aerial as well as satellite?. any advice welcomed, thanks. Arrow57.
arrow57
mstombs
Frequent contributor
Posts: 938
Joined: Sun Dec 31, 2006 7:58 pm

Post by mstombs »

What makes you think these are even an option in the UK? A lot of discussion about alternatives on these forums, see for example

http://forum.toppy.org.uk/forum/viewtopic.php?t=20815

I for one will be sticking with the mature 5800 as long as possible,
Bizman
Frequent contributor
Posts: 1707
Joined: Tue Apr 06, 2010 2:46 pm

Re: Toppys in the UK

Post by Bizman »

arrow57 wrote:Hi all, I am thinking about an upgrade from my 5800 to either a 7260 or 2460, but do not know which is the most reliable and value for the money. I am from the UK so it would have to work over here, ( i am not sure about that), do they both work with an aerial as well as satellite?. any advice welcomed, thanks. Arrow57.
Making multiple posts is bad forum etiquette. If you don't get an answer in one place it is because nobody here knows the answer. If you do get answers it is confusing as to which post to reply to.

Since the Toppy models are not available in the UK I doubt if you will find anyone who can help. Even Ozzy members are few & far between.
But in answer to your question, it is unlikely that either will work satisfactorily due to differences in the DTT standards.
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
arrow57
Regular contributor
Posts: 27
Joined: Sat Jun 27, 2015 8:33 pm

Post by arrow57 »

My apologies, I am new to this and was just trying spread the net wide, it will not happen again. Thank you for the advice though I will try to work out whether another model will do instead. Once more my apologies, I stand corrected. Arrow67
arrow57
Bizman
Frequent contributor
Posts: 1707
Joined: Tue Apr 06, 2010 2:46 pm

Post by Bizman »

Try posting your query here http://topfield.forumchitchat.com/?forum=375574 as the people there will know more about the 7260 (but not necessarily its use in the UK). :)

There is a manual here http://www.topfield.com.au/uploads/6574 ... 2013-1.pdf (66pp)
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
albertd
Frequent contributor
Posts: 588
Joined: Thu Jul 01, 2010 11:07 am

Post by albertd »

Because of major differences between the TV channel allocations in Australia and those in the UK, it is very unlikely that any TV or digital box designed for use there would work properly, if at all, in the UK, even if there were no other differences between the systems (which seems unlikely).

The 7260 manual (linked by Bizman above) specifically says on page 11 that it tunes channels 6-12 and 28-69. Those numbers relate to frequencies in the Australian channel list which covers 177-266 MHz (VHF) and 529-816 MHz (UHF) with channel spacings of 7 MHz. The UK allocations are 471-783 MHz (UHF) with channel spacing of 8 MHz (no VHF allocation). A few channels may roughly coincide by chance but not enough to be useful.

Australian channel list
UK channel list (only up to Ch 60 now)
Now toppyless. 2/4/2018
FireBird
Frequent contributor
Posts: 358
Joined: Thu May 05, 2005 10:47 pm
Location: Vienna/Austria

Post by FireBird »

I know that DeltaMikeCharly from the Australian forum has created a TAP that patches the transponder table. This made an AUS Toppy (TRF-2400) to find all services in Mauritius. If the tuner is able to tune to the whole frequency range, this should also work for the UK. Of course, there is still a small risk that something else won?t fit.
arrow57
Regular contributor
Posts: 27
Joined: Sat Jun 27, 2015 8:33 pm

Post by arrow57 »

Hi, I have ordered a TV-7260 and when I receive it I will try DMCs TAP and fingers crossed be doing a jig to celebrate receiving UK TV channels. I will keep you posted.
arrow57
Post Reply