For questions, answers and tips aimed at new users, or those thinking about buying a Toppy

Moderators: General, Technical

Post Reply
murraymc
Posts: 1
Joined: Tue Dec 13, 2011 11:12 am

first installation

Post by murraymc »

I've just acquired a tf5800 and on installing it,there is too many channels listing and it says tuner 1 not connected but have the rf loop going from 1-2 also tried to set a timer at the same time on another channel and it came up conflict the pvr is in the bedroom running off an aerial is amplified then goes through a distribution block but my humax and hitachi pvr's where perfect reception showing near 100% signal strength,has anybody any suggestions or help? thanks
andyfras
Frequent contributor
Posts: 3484
Joined: Mon Jul 25, 2005 2:41 pm
Location: Fleet, Hampshire
Contact:

Post by andyfras »

I suggest that you start with a factory reset to clear all old channels and settings.

Menu / Installation / Factory Setting
Toppy PSU repair service or capacitor kits for DIY available - PM me for details.
MyStuff 6.6 : Little Clock : MHEGOnOff : Extend : EPG2MEI : SecCache : EIT_Sub : TSSaver : Prune EPG
Channel Organiser : Tap Commander : HDD Info : PCControl : Signal Monitor : MyInfo
URC-7555 remote: TF5800 320GB 2.5", Recommended_5800.tfd + CfPePsScUUuWfZ
jumbo
Frequent contributor
Posts: 4731
Joined: Mon Apr 11, 2005 5:25 pm

Post by jumbo »

If you are using the little RF cable in the loop then bin it and get another as the standard issue short cable causes all sorts of problems.

Presumably you've acquired the Toppy second-hand in which case you should make sure that it is not faulty, i.e. check both tuners individually (not together). Not wanting to spoil your fun, you might also want to read/peruse through the Toppy PSU Wiki just in case you come across a problem you may not be familiar with which would require immediate attention.

Another "must do" is installation of the MyInfo TAP and posting its output in your forum signature; This would help others help you more objectively.
juwlz
MyStuff Team
Posts: 10804
Joined: Fri Aug 12, 2005 7:13 am
Location: Wokingham, Berkshire (Hannington transmitter)
Contact:

Post by juwlz »

jumbo wrote:If you are using the little RF cable in the loop then bin it and get another as the standard issue short cable causes all sorts of problems
Amazingly, I've never had a problem with any of mine, but it's certainly an easy thing to change.

Julie
5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+BmC0CfCtFsIMPePsR3UUuUxZ
5810, TS On, F/W: F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +BmCfCtFsR3Z
MyStuff info; Help!; Reference
Harmony 885 remote. Sig date 8 April 2012
Post Reply