For discussion about TV programmes

Moderator: General

Post Reply
jimi
Frequent contributor
Posts: 312
Joined: Wed Mar 29, 2006 1:25 am
Location: The Sunny Kingdom
Contact:

Film4+1

Post by jimi »

Since the last round of LCN juggling and rescan I'm having a problem tuning in Film4+1 on my 5800.
Tried both Channel Organiser and Topmanager but neither of them can see LCN45.
The thing is that I have LCN45 tuned in on my Samsung TV and it's fine. Anyone got any idea's ?
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+Pe
TAPs: PcControl B1.4; Extend v1.7; EPG2MEI v0.96; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; Font Manager 1.0d; MHEG On/Off A3; (MyInfo B5.6); PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6;
Sig generated by TopManager/PcControl on 16/12/20
Laser
Frequent contributor
Posts: 451
Joined: Thu Jan 10, 2008 2:32 pm

Post by Laser »

I believe Film4+1 has moved to a MUX that can only be picked up by HD-capable equipment, even though it is not HD itself.
TF5800 Black Panther with 500GB 2.5" SATA HDD FW 5.13.65 (Patched)
TAPs: MS6.6, EPG2MEI 0.96, Extend 1.7, SecCacheUK, EIT_Sub, UKSubtitle, SDS
TV: Pioneer PDP-4280XD. AVR: Denon AVR-X2600H. Transmitter: Tacolneston
jimi
Frequent contributor
Posts: 312
Joined: Wed Mar 29, 2006 1:25 am
Location: The Sunny Kingdom
Contact:

Post by jimi »

Laser wrote:I believe Film4+1 has moved to a MUX that can only be picked up by HD-capable equipment, even though it is not HD itself.
Thanks, just followed up on that and it looks like your correct, My local transmitter (Craigkelly) http://www.terrestrialtv.co.uk/dtt.cgi? ... air=&agrp=
has it on PSB3 which I assume the Toppy can't receive but my HD TV can :( makes you wonder how many other channels are going to end up going the same way.
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+Pe
TAPs: PcControl B1.4; Extend v1.7; EPG2MEI v0.96; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; Font Manager 1.0d; MHEG On/Off A3; (MyInfo B5.6); PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6;
Sig generated by TopManager/PcControl on 16/12/20
Bizman
Frequent contributor
Posts: 1707
Joined: Tue Apr 06, 2010 2:46 pm

Post by Bizman »

It was explained here a few weeks back: http://forum.toppy.org.uk/forum/viewtop ... 630#264630
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
jimi
Frequent contributor
Posts: 312
Joined: Wed Mar 29, 2006 1:25 am
Location: The Sunny Kingdom
Contact:

Post by jimi »

Cheers
Just back from 3 weeks offshore so wasn't up to speed on the "muxical" chairs :)
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+Pe
TAPs: PcControl B1.4; Extend v1.7; EPG2MEI v0.96; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; Font Manager 1.0d; MHEG On/Off A3; (MyInfo B5.6); PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6;
Sig generated by TopManager/PcControl on 16/12/20
MikB
Frequent contributor
Posts: 295
Joined: Sat Sep 23, 2006 8:44 pm
Location: West Midlands
Contact:

Re: Film4+1

Post by MikB »

jimi wrote:Since the last round of LCN juggling and rescan I'm having a problem tuning in Film4+1 on my 5800.
Tried both Channel Organiser and Topmanager but neither of them can see LCN45.
The thing is that I have LCN45 tuned in on my Samsung TV and it's fine. Anyone got any idea's ?
I don't know what happens for a rescan, I avoid doing them until necessary :)

But I have LCN45 with a placeholder :-

"Due to changes to the way Film4+1 is broadcast, viewers using a Freeview SD box are no longer able to receive Film4+1.

If you can get HD channels on your receiver already, (such as Channel 4 HAD at 104) you will still be able to get Film4+1. It will be in standard definition on channel 45 in the Freeview EPG, following a retune.

For retuning instructions please go to digital.co.uk/retune. If you cannot get the HD channels, Film4+1 will not be available."

Which explains what has happened, but does not explain what genius thought this up!
Toppy Taps: http://toppy.signal11.org.uk

TF5800, IA On, TS On, F/W: 5.13.65T 14/4/2009 -AbCkEeEfEpHeKtRaRhRsSdStSyTeTfTpTsVr+Pf
TAPs: DescriptionExtender 2.1; MeiSearch 1.30; EPG Clean V1.01 Dev Version; EPGnavigator v5.1c; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 17/1/15
Bizman
Frequent contributor
Posts: 1707
Joined: Tue Apr 06, 2010 2:46 pm

Re: Film4+1

Post by Bizman »

MikB wrote:I don't know what happens for a rescan, I avoid doing them until necessary :)

But I have LCN45 with a placeholder :-

"Due to changes to the way Film4+1 is broadcast, viewers using a Freeview SD box are no longer able to receive Film4+1.
When you next get around to doing a rescan it will no longer be there.
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
Bizman
Frequent contributor
Posts: 1707
Joined: Tue Apr 06, 2010 2:46 pm

Post by Bizman »

LCN790 no longer carries the Film4+1 retune message and has been removed.
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
Post Reply