For discussions related to MyStuff and associated TAPs, including eit2mei and MEI Search

Moderator: Technical

Post Reply
halibut
Frequent contributor
Posts: 236
Joined: Sun Apr 23, 2006 4:10 pm

Get to mystuff from the front panel

Post by halibut »

I think my ir sensor just packed up! Two remotes not working.

Is there anyway to get to mystuff, or at least to recordings just from the front panel while I figure out what's up? The menu button on my 5800 just seems to go to the system menu and I can't see anywhere to get to taps or the recordings with it.
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmSy+BmEvEzPePsR0SbScVd TAPs: MHEG Control B2.1; EPG2MEI v0.96; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MyStuff 6.6; Extend v1.7; MyInfo B5.5;Sig generated by MyInfo on 17/2/15
Geoff Bacon
Frequent contributor
Posts: 4663
Joined: Fri Jan 12, 2007 12:21 am
Location: Bristol
Contact:

Post by Geoff Bacon »

Just guessing but it sounds like you have lost all channels and you are being locked into the system menu until you rescan.

Have all the capacitors in the psu been replaced? If not this is the likely cause of the problem and you should switch it off until they have been replaced. Contact andyfras for details of his repair/replacement services. Do not rescan if you think it is the psu as a scan stresses the toppy.

It is also possible that the toppy file system has been corrupted ( this may or may not be down to a psu problem). If the recordings are important to you, I can recover them for you.
Alternatively, andyfras may be able to get them back for you (I can do a more comprehensive job).

Anyway, switch it off, and post whether or not the psu has been fiuly repaired.

Geoff
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPePfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; MHEG On/Off A3; QuickJump 1.72; EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; WSSkiller V2.12d; MyInfo B5.6; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6-1;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 3/5/21
halibut
Frequent contributor
Posts: 236
Joined: Sun Apr 23, 2006 4:10 pm

Post by halibut »

It's still tuned in. Powers up, mystuff roundels go for L and S. BBC BBC on no problems. Just no led response from the remote. Looks like the front panel buttons work for a bit, then stop. Not sure if it's recording anything yet.

Could well be the capacitors. I replaced some with a kit from Andyfras years ago. Possibly need doing again now.
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmSy+BmEvEzPePsR0SbScVd TAPs: MHEG Control B2.1; EPG2MEI v0.96; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MyStuff 6.6; Extend v1.7; MyInfo B5.5;Sig generated by MyInfo on 17/2/15
Geoff Bacon
Frequent contributor
Posts: 4663
Joined: Fri Jan 12, 2007 12:21 am
Location: Bristol
Contact:

Post by Geoff Bacon »

Sounds as though the disk is not corrupted (or not badly anyway).

Every now and again, someone on this site offers a toppy they are getting rid of; suggest you get one (aids diagnosing and a source of spares).

Geoff
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPePfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; MHEG On/Off A3; QuickJump 1.72; EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; WSSkiller V2.12d; MyInfo B5.6; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6-1;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 3/5/21
jimi
Frequent contributor
Posts: 311
Joined: Wed Mar 29, 2006 1:25 am
Location: The Sunny Kingdom
Contact:

Post by jimi »

There's a very easy way to find out if the remotes are working, point the remote at a digtal camera (phone will work fine) and press a button you'll be able to see the IR led flashing on the camera.
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+Pe
TAPs: PcControl B1.4; Extend v1.7; EPG2MEI v0.96; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; Font Manager 1.0d; MHEG On/Off A3; (MyInfo B5.6); PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6;
Sig generated by TopManager/PcControl on 16/12/20
albertd
Frequent contributor
Posts: 588
Joined: Thu Jul 01, 2010 11:07 am

Post by albertd »

If it helps, I recall using the OSDRemote TAP when I first had my Toppy but no remote. My recollection is that it is very fiddly but worked. I have no idea if it is compatible with MyStuff, however.
Now toppyless. 2/4/2018
Geoff Bacon
Frequent contributor
Posts: 4663
Joined: Fri Jan 12, 2007 12:21 am
Location: Bristol
Contact:

Post by Geoff Bacon »

andyfras recommends changing all the capacitors; advice a few yrears ago was only to change 6 or 8

Geoff
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPePfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; MHEG On/Off A3; QuickJump 1.72; EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; WSSkiller V2.12d; MyInfo B5.6; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6-1;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 3/5/21
halibut
Frequent contributor
Posts: 236
Joined: Sun Apr 23, 2006 4:10 pm

Post by halibut »

So 10:30 last night it starts working again. Responds to the remote, etc. and wakes up for recordings no problem.

I'm talking to AndyFras to see what's needed before it goes again. Thanks for all your help. :)
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmSy+BmEvEzPePsR0SbScVd TAPs: MHEG Control B2.1; EPG2MEI v0.96; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MyStuff 6.6; Extend v1.7; MyInfo B5.5;Sig generated by MyInfo on 17/2/15
Geoff Bacon
Frequent contributor
Posts: 4663
Joined: Fri Jan 12, 2007 12:21 am
Location: Bristol
Contact:

Post by Geoff Bacon »

Suggest switch off until psu fixed - you know all the bits are currently workibg!

Geoff
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPePfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; MHEG On/Off A3; QuickJump 1.72; EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; WSSkiller V2.12d; MyInfo B5.6; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6-1;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 3/5/21
YorkshireJumbo
Frequent contributor
Posts: 864
Joined: Fri Sep 16, 2005 5:45 pm

Post by YorkshireJumbo »

FWIW many newer digital cameras and phones don't register the IR any more, so it may be working even if you can't see it in the viewfinder :wink:
YJ - You may have speed, but I have momentum
Black Panther since Sep '05, Caps replaced July '10
WD10EZRX and Turbosat adaptor added May '16
New Noiseblocker XR1 fan added Mar '21
F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+U+Uu
TAPs: MS 6.6 Suite, UK OZ Surfer
Post Reply