For discussions about development of TAPs, patches and other software for the Toppy

Moderator: Technical

Post Reply
EMJB
Frequent contributor
Posts: 3645
Joined: Fri Jul 08, 2005 9:43 am
Location: Maldon Essex

New CygWin Compiler Problem

Post by EMJB »

I have just started getting a compiler warning "1 [main] rxvt 1516 find_fast_cwd: WARNING: couldn't computer FAST_CWD pointer.", though it does seem to compile OK. It is possible this is associated with recent update to Windows 8.1. Has anyone else seen this, and better still found a solution? Is it likely to be having some subtle effect on the results that I have yet to trip over?

EMJB
Silver 5800, Board Rev 1.2, MS recomm F/W, Sudbury Tx, varying TAP config
Geoff Bacon
Frequent contributor
Posts: 4662
Joined: Fri Jan 12, 2007 12:21 am
Location: Bristol
Contact:

Post by Geoff Bacon »

http://comments.gmane.org/gmane.os.cygwin/139444 implies you are using an old version of the Cygwin dll

Geoff
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPePfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; MHEG On/Off A3; QuickJump 1.72; EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; WSSkiller V2.12d; MyInfo B5.6; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0; MyStuff 6.6-1;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 3/5/21
EMJB
Frequent contributor
Posts: 3645
Joined: Fri Jul 08, 2005 9:43 am
Location: Maldon Essex

Post by EMJB »

That's a different error code, and seems to apply to W8 back in May, but I have certainly had no problems using W8 then. Searching for my error code brought up no answers (just retried and got my own post!).

However replacing the dll with the latest version seemed worth a try, but that gives a catastrophic error report - looks as if I will have to upgrade whole of Cygwin, which will no doubt end in more hassle!

Thanks for trying, however, Geoff.

EMJB
Silver 5800, Board Rev 1.2, MS recomm F/W, Sudbury Tx, varying TAP config
BobD
MyStuff Team
Posts: 4220
Joined: Wed Aug 03, 2005 12:21 pm
Contact:

Post by BobD »

Hi EMJB

I have started getting a similar error - 0 [main] mips-gcc 4152 find_fast_cwd: WARNING: Couldn't compute FAST_CWD pointer - when compiling MS on my new W8.1 device.

What did you have to do in the end to get it to work for you? Was it a full reinstallation of cygwin? Or did you just ignore the warning?

I just copied everything over from my W7 64 bit installation. The compiled TAP seems to be working OK (well, as OK as the same code compiled on the W7 machine anyway), but worried in case this warning is actually significant.
FW: ChunkyWizard Recommended
TAPs:
MyStuff (always one version ahead of everyone else!), and recommended support TAPS
MyStuff skins, manual and latest version: http://www.BobDsMyStuff.co.uk
Known bugs & forthcoming fixes: http://www.BobDsMyStuff.co.uk/Bugs.shtml
Changes coming in the next version: http://www.BobDsMyStuff.co.uk/NextVersion.shtml
EMJB
Frequent contributor
Posts: 3645
Joined: Fri Jul 08, 2005 9:43 am
Location: Maldon Essex

Post by EMJB »

BobD wrote:Hi EMJB

I have started getting a similar error - 0 [main] mips-gcc 4152 find_fast_cwd: WARNING: Couldn't compute FAST_CWD pointer - when compiling MS on my new W8.1 device.

What did you have to do in the end to get it to work for you? Was it a full reinstallation of cygwin? Or did you just ignore the warning?

I just copied everything over from my W7 64 bit installation. The compiled TAP seems to be working OK (well, as OK as the same code compiled on the W7 machine anyway), but worried in case this warning is actually significant.
I ended up simply ignoring it, and haven't had any problems that I could associate with this. I keep meaning to investigate further, but have never got round to it.

EMJB
Silver 5800, Board Rev 1.2, MS recomm F/W, Sudbury Tx, varying TAP config
BobD
MyStuff Team
Posts: 4220
Joined: Wed Aug 03, 2005 12:21 pm
Contact:

Post by BobD »

Sounds like a plan. I'll ignore it too. Thanks.
FW: ChunkyWizard Recommended
TAPs:
MyStuff (always one version ahead of everyone else!), and recommended support TAPS
MyStuff skins, manual and latest version: http://www.BobDsMyStuff.co.uk
Known bugs & forthcoming fixes: http://www.BobDsMyStuff.co.uk/Bugs.shtml
Changes coming in the next version: http://www.BobDsMyStuff.co.uk/NextVersion.shtml
birdman
Frequent contributor
Posts: 1765
Joined: Wed Dec 13, 2006 4:03 pm
Location: Hitchin, HERTS Tx: Sandy Heath

Post by birdman »

Seems to be an MS feature/change in Win8.1 Update.

The latest CygWin might fix it: see this (or use MinGW?).

Toppy: TF5800PVR/250 - Black, now 1TB WD10EURX
F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmVrXp+BmC0CbFsIPsUUuWfZXl,
Loader: C5.14, Hardware: 1.01
TAPs: SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; FontManager 1.0d; QuickJump 1.71; MhegOnOff(Now1) A3; EIT Sub v0.6; MyStuff 6.6
USB connected: SheevaPlug with Debian wheezy
Sig mostly from MyInfo on 26/10/09
Post Reply