Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  TAPs  ~  Signal Monitor TAP V0.54

Page 15 of 16
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Next
Bizman
Posted: Tue Oct 30, 2012 4:58 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 06 Apr 2010 Posts: 1707
Not wishing to split hairs, but shouldn't PBS be PSB (Public Service Broadcast)?

_________________
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
View user's profile Send private message
gomezz
Posted: Tue Oct 30, 2012 5:09 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Nov 2005 Posts: 3988 Location: Buckingham
Public Broadcasting Service.

A PSB would be something like "Mum's the Word" from WW2.

_________________
TF5800, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+BmC0CbCfCtDEgEmEvEzIMPePsVdZ
TAPs: Power Down 0.75; QuickJump 1.72; MyStuff 6.6; TAP Commander 1.34; MyInfo B5.4; EPG2MEI v0.96;
Extend v1.7; EIT Sub v0.6; mei2archive BETA 3.8l6; Font Manager 1.0d; (Power Restore V0.7.3b)
View user's profile Send private message Visit poster's website
Geoff Bacon
Posted: Tue Oct 30, 2012 5:36 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 4416
@Bizman

It should be PSB and not PBS; I think I mentioned this to EMJB some time ago (I only noticed because something I was looking at, probably Freeview.dat, had both variants).

Suggest you ensure you have the latest version of Freeview.dat (TM "Tools| Install Files| Freeview.dat" (assuming SignalMonitor is using it)

Geoff

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; PruneEPG 1.0; fsSave 1.1; QuickJump 1.72; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Bookmark 3.0; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; MyInfo B5.6; MHEG On/Off A3;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 29/12/18
View user's profile Send private message Visit poster's website
Bizman
Posted: Wed Oct 31, 2012 9:21 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 06 Apr 2010 Posts: 1707
Got Signal Monitor 0.54 RC3 and downloaded Freeview.dat (again) and loaded to Toppy but still get PBS. Never mind, I can live with it.

_________________
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
View user's profile Send private message
EMJB
Posted: Wed Oct 31, 2012 9:56 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 08 Jul 2005 Posts: 3639 Location: Maldon Essex
Bizman wrote:
Got Signal Monitor 0.54 RC3 and downloaded Freeview.dat (again) and loaded to Toppy but still get PBS. Never mind, I can live with it.


RC3 is not the latest version - simply 0.54 now.

Did you take the Freeview.dat from the zip - if so it may not be the latest - use the one from here and install in /ProgramFiles/Settings/. I have done a search for "pbs" in that version, and is not found.

EMJB

_________________
Silver 5800, Board Rev 1.2, MS recomm F/W, Sudbury Tx, varying TAP config
View user's profile Send private message
Bizman
Posted: Wed Oct 31, 2012 12:09 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 06 Apr 2010 Posts: 1707
Right, got the latest version and have unzipped & put files in the right places. Still got PBS on the TV screen (the file says PSB) although the version has updated.. I notice in the Signal Monitor.ini file it still has the pre-September re-shuffle values for Dave/Yesterday and Gold/Really. I will play with this some more making sure I haven't got any old versions lurking around. I should be able to resolve this myself. Rolling Eyes

Edit: I noticed too the the .ini file also says PBS

_________________
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
View user's profile Send private message
Geoff Bacon
Posted: Wed Oct 31, 2012 1:20 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 4416
@Bizman

A SignalMonitor.ini file, if it exists, should override any definitions inside the tap.

So, you need to set up a .ini file (in case you haven't yet renamed the extension), replace all 'PBS's to 'PSB's and check that that the channels it contains reflect the correct channel numbers (possibly also check the muxes?)

Geoff
Note: I have "Signal Monitor 0.54 RC1"; I'm not sure what version you have.

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; PruneEPG 1.0; fsSave 1.1; QuickJump 1.72; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Bookmark 3.0; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; MyInfo B5.6; MHEG On/Off A3;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 29/12/18
View user's profile Send private message Visit poster's website
Bizman
Posted: Wed Oct 31, 2012 2:08 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 06 Apr 2010 Posts: 1707
@Geoff, I now have the latest Signal Monitor 0.54 (without the RC3) as mentioned earlier by EMJB, but its .ini file needs updating (hint to EMJB). The Freeview.dat file is fine, if at all used.

_________________
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
View user's profile Send private message
EMJB
Posted: Wed Oct 31, 2012 4:26 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 08 Jul 2005 Posts: 3639 Location: Maldon Essex
[quote="Bizman.... but its .ini file needs updating (hint to EMJB).[/quote]

The wording in the instructions is

Code:
Examples of ?Freeview.dat? and ?SignalMonitor.ini? are included in the download zip, to allow you to generate your own.


so any update will be low on my priority list.

EMJB

_________________
Silver 5800, Board Rev 1.2, MS recomm F/W, Sudbury Tx, varying TAP config
View user's profile Send private message
Bizman
Posted: Wed Oct 31, 2012 4:30 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 06 Apr 2010 Posts: 1707
EMJB wrote:
The wording in the instructions
Instructions? What are they? Very Happy
OK, I've got myself a DIY kit, will attend to it in due course.

_________________
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
View user's profile Send private message
andyfras
Posted: Tue Oct 20, 2015 3:18 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 25 Jul 2005 Posts: 3457
I've just replaced my disk with a 2.5" SATA to keep it quiet and cool. All is OK except that Signal Monitor causes a crash each time it is run. I have reloaded the TAP, but it's still the same. I vaguely remember someone else had this problem, but I couldn't find the post.

It ran OK on the previous, full-size disk, so I'm wondering if it's something to do with TAP order, which is probably different on the new disk.

_________________
Toppy PSU repair service or capacitor kits for DIY available - PM me for details.
MyStuff 6.6 : Little Clock : MHEGOnOff : Extend : EPG2MEI : SecCache : EIT_Sub : TSSaver : Prune EPG
Channel Organiser : Tap Commander : HDD Info : PCControl : Signal Monitor : MyInfo
URC-7555 remote: TF5800 320GB 2.5", Recommended_5800.tfd + CfPePsScUUuWfZ
View user's profile Send private message Visit poster's website
andyfras
Posted: Tue Oct 20, 2015 3:36 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 25 Jul 2005 Posts: 3457
I seem to have answered my own question; I added a SignalMonitor.ini file and it seems to be working correctly now. According to the description, an .ini shouldn't be necessary for UK models.

_________________
Toppy PSU repair service or capacitor kits for DIY available - PM me for details.
MyStuff 6.6 : Little Clock : MHEGOnOff : Extend : EPG2MEI : SecCache : EIT_Sub : TSSaver : Prune EPG
Channel Organiser : Tap Commander : HDD Info : PCControl : Signal Monitor : MyInfo
URC-7555 remote: TF5800 320GB 2.5", Recommended_5800.tfd + CfPePsScUUuWfZ
View user's profile Send private message Visit poster's website
anthony2l
Posted: Wed Dec 16, 2015 12:56 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 26 Apr 2011 Posts: 234
andyfras wrote:
I seem to have answered my own question; I added a SignalMonitor.ini file and it seems to be working correctly now. According to the description, an .ini shouldn't be necessary for UK models.


Well I've been battling for the past few days with Signal Monitor crashing same as you and I hadn't changed the disk. It used to work even up to a week or two ago and it now works following your solution. It was always ok using TopManager but that requires a PC connection. This is despite TM's Program file check reporting ok.

Now all I need to do is set the view so I can read the bottom line (under Settle time) etc.

_________________
TF5810, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +Bm
TAPs: PcControl B1.4; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; MyInfo B5.6; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; PruneEPG 1.0;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 31/12/18
Caps 31/07/13; Turbosat 500Gb SATA
View user's profile Send private message
ccs
Posted: Wed Dec 16, 2015 1:02 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Oct 2007 Posts: 2587
Signal monitor needs either Freeview.dat (found in here) or your own ini file.

_________________
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
View user's profile Send private message
anthony2l
Posted: Wed Dec 16, 2015 1:50 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 26 Apr 2011 Posts: 234
ccs wrote:
Signal monitor needs either Freeview.dat (found in here) or your own ini file.


I already had that Freeview.dat. It was adding the .ini that fixed my problem.
If it should be as you say then something else must be wrong.

And I still don't know why it used to work and then didn't.

_________________
TF5810, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +Bm
TAPs: PcControl B1.4; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; MyInfo B5.6; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; PruneEPG 1.0;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 31/12/18
Caps 31/07/13; Turbosat 500Gb SATA
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 1 Hour
Page 15 of 16
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Next

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum