Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  TAPs  ~  Channel Remover

Page 10 of 12
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next
YorkshireJumbo
Posted: Fri Dec 08, 2006 6:29 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 16 Sep 2005 Posts: 794
vroomfondle wrote:
YorkshireJumbo wrote:
J...I then ran the TAP, got the screen and... nothing - no channels or LCNs removed.

So I tinkered around with the file, changing the case, the order, trying just channels, all with no result. I read all the thread, and noticed that someone else had had a similar problem using the txt file from the archive, .....

That was probably me. I never could get this tap to do anything. I've come to the conclusion that if I have to spend more than 15 mins messing around with it, I may as well delete the unwanted channels by hand.. Only have to do it every six months or so anyway.
A tap where I could specify the channels I want to keep would be more useful.

I'm fairly sure there's a dodgy character in the sample txt file in the zip - might be something to do with being written on a German PC. Once I'd started a file from scratch, it worked fine (-ish).

I do like the idea of removing Channels and Names, as it gets around the problem of LCNs changing with new additions. It means I can re-run whenever...

_________________
YJ - You may have speed, but I have momentum
Black Panther since Sep '05, Caps replaced July '10
WD10EZRX and Turbosat adaptor added May '16
Noiseblocker XR1 fan added Mar '18
F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+U+Uu
TAPs: MS 6.6 Suite, UK OZ Surfer
View user's profile Send private message
fatboab
Posted: Mon Dec 18, 2006 9:12 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 02 Jun 2006 Posts: 68
Got a new aerial today and the chap that fitted it did a rescan on the Toppy. Now I have two BBC1s, two BBC2s, four BBC3s and four BBC4s, probably got a few other duplicates as well.

I've got this TAP installed, but I don't know what all this UHF and LCN stuff is...? How do I find out what the numbers are that I need so I can remove them...?

Cheers,

P.S. I've now got 95%+ strength and quality, up from around 50% on both. I'm not getting any artifacts for the first time in months. Smile
View user's profile Send private message
alan_m
Posted: Mon Dec 18, 2006 10:06 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Oct 2006 Posts: 3520
[quote="fatboab"]Got a new aerial today and the chap that fitted it did a rescan on the Toppy. Now I have two BBC1s, two BBC2s, four BBC3s and four BBC4s, probably got a few other duplicates as well.

I've got this TAP installed, but I don't know what all this UHF and LCN stuff is...? How do I find out what the numbers are that I need so I can remove them...?

Cheers,

P.S. I've now got 95%+ strength and quality, up from around 50% on both. I'm not getting any artifacts for the first time in months. :-)[/quote]

Rather than use the TAP you can do this using the Toppy menues See page 80 of the latest toppy manual
http://www.toppy.org.uk/documents/5800pvr%20manual_Rev.4.pdf

List of LCN at
http://www.dtg.org.uk/retailer/dtt_channels.html

If you know from which transmitter you are receiving your signals the UHF numbers can be found from one of the links at
http://www.dtg.org.uk/retailer/transmitters.html

If you don't know the transmitter you may get some some alternatives by typing your postcode into
http://www.wolfbane.com/cgi-bin/tvd.exe?

You may have duplicate stations from more than one transmitter. If this is the case you need to remove the stations with the lower signal strength.
View user's profile Send private message
chunkywizard
Posted: Mon Dec 18, 2006 10:08 pm Reply with quote
MyStuff Team Joined: 13 May 2005 Posts: 9319 Location: Sindlesham, Berkshire Tx: Hannington
LCNs are listed here: http://www.unsatisfactorysoftware.co.uk/dtt/

Hopefully someone else will publish the site which lists UHFs per transmitter...

CW

_________________
Toppy:TF5800 F/W: 1365PaTcHeD
TAPs: MyStuff | EPG2MEI | FontManager | SecCache UK | Extend | FastScanGUI | EIT_sub_game | MyInfo | ScreenCapture with OSD | MHEG On/Off
MyStuff Manual & Logos | Known Bugs | Recommended F/W
View user's profile Send private message Visit poster's website
fatboab
Posted: Tue Dec 19, 2006 12:24 am Reply with quote
Regular contributor Joined: 02 Jun 2006 Posts: 68
alan_m wrote:
Rather than use the TAP you can do this using the Toppy menues See page 80 of the latest toppy manual
http://www.toppy.org.uk/documents/5800pvr%20manual_Rev.4.pdf


I knew there was another way to remove them, but I just couldn't remember. Thanks!

Cheers,
View user's profile Send private message
jndwyer
Posted: Sat Jan 20, 2007 6:29 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 11 Feb 2006 Posts: 50 Location: York
I too decided I wanted to get rid of some unused channels so I uploaded ChannelRemover to my Topfield firstly using the supplied ChannelRemover.txt and it did remove some pay channels but not many (possibly expecting channel names beginning with $?)

I then created a txt file using NotePad and pasted in the earlier posted channel names as these seem to be a reasonable summary of the ones I would like rid of, but this refused to delete any channels at all ... UNTIL ... I edited the file removing all the single spaces from the end of the channel names ... and it WORKED!

Interestingly it failed to delete the last one in the list and I think this may have been because I had not pressed Return after it. The program must need to find a Return character directly after the channel name, not a space and not nothing either.

Jeremy
View user's profile Send private message
moley6knipe
Posted: Sat Jan 20, 2007 6:50 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 31 Aug 2005 Posts: 863 Location: Spalding, Lincs, UK
jndwyer wrote:
It failed to delete the last one in the list and I think this may have been because I had not pressed Return after it. The program must need to find a Return character directly after the channel name, not a space and not nothing either


That's right. You must have a return after every line. It's rare, but when channels move LCNs you'll find this TAP easier to manage if your .txt file is something along the lines of...

cas=no
uhf=30
uhf=66
name=QVC
name=UKTV Gold
name=bid tv
name=price-drop tv
name=TCM

...i.e. remove unwanted channels by name. They need to match the service list on the Toppy EXACTLY, i.e. same number of spaces, capitalisation etc. I've also found that cas=yes won't remove all pay channels (not this TAPs fault, it's the Toppy not marking them as pay channels correctly all of the time) so removing them as above seems easiest

_________________
Firmware 5.13.65 patched; Waltham TX; Samsung T133 Series 400LD 400Gb HDD
View user's profile Send private message
EMJB
Posted: Sat Jan 20, 2007 6:51 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 08 Jul 2005 Posts: 3643 Location: Maldon Essex
chunkywizard wrote:
Hopefully someone else will publish the site which lists UHFs per transmitter


Try http://www.dtg.org.uk/retailer/transmitters.html
View user's profile Send private message
moley6knipe
Posted: Sun Jan 28, 2007 5:11 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 31 Aug 2005 Posts: 863 Location: Spalding, Lincs, UK
I've found a bug with this TAP unless anyone can spot the deliberate error

1 Boot with no TAPs. Downgraded to 5.12.88, patched for power, HDD and removal of mystic dreams - patches and patcher all latest version

2 Factory reset

3 Full channel scan

4 Run Channel Remover 1.5; my ChannelRemover.txt file is...
cas=no
uhf=30
uhf=66
name=QVC
name=UKTV Gold
name=bid tv
name=price-drop tv
name=TCM
name=UKTV Style
name=Discovery
name=ITV Play
name=Eurosport UK
name=SETANTA SPORTS
name=smileTV
name=TopUp Anytime1
name=TopUp Anytime2
name=TopUp Anytime3
name=DiscoveryRTime
name=TOPUPTV Promo
name=Cartoon Nwk
name=BBC Parliament
name=Sky Spts News
name=Community
name=Teachers' TV
name=Television X
name=Red Hot
name=TopUp Active
name=4TVinteractive
name=tvtv DIGITAL
name=305

..and my ChannelRemoverRadio.txt file is...
cas=no
uhf=30
uhf=66
name=BBC 5L SportsX
name=talkSPORT
name=Premier Radio

I have a carriage return after the last line. The two UHF channels listed are weaker duplicates from Belmont.
At this point, despite not asking it to, the Radio Station "Heart" (LCN 728) gets deleted. It doesn't matter if I create the 2 .txt files using LCNs or names for channel removal, "Heart" always gets deleted. If I delete the Radio.txt file, Heart still gets deleted when I ran the TAP. Heart is on UHF 23 and every other channel on 23 survives ok. I haven't got a clue what's happening. Any thoughts?

_________________
Firmware 5.13.65 patched; Waltham TX; Samsung T133 Series 400LD 400Gb HDD
View user's profile Send private message
dvbgeek
Posted: Mon Apr 16, 2007 9:17 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 16 Apr 2007 Posts: 168 Location: Sweden
On the new model of the TF5700 (with HDMI) ChannelRemover won't work properly. If I list the channels by LCN in the text file, the TAP will simply remove nothing. If I list the channels by name, it will hang the Toppy and the Four Flashing Dots of Doom will appear on shutdown (which is the only way of exiting the TAP after it crashes).
This is a consistent behaviour, I have tried both methods (LCN and Name) several times with the same results each time (LCN = do nothing, Name = hangs box).
View user's profile Send private message
mike.hinson
Posted: Sat Dec 15, 2007 4:02 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Nov 2005 Posts: 1735 Location: Bordon, Hants UK
Hi, I seem to have a problem with ChannelRemover (version 1.7a).

This is the setup.
Toppy: 5800
System: 456
Hardware: 1.01
Loader: 5.3.36
firmware: 5.13.65
Firmware patches: B4DeFHPReST2UUuWf

This is what I do:
Power cycle from shutdown
Factory reset
Rescan all channels
shut down
restart TAPless (by pressing 0 at startup)
run ChannelRemover (version 1.7a)

This is what happens:
It looks as if it has worked, but quickly reboots without pressing OK.

This is my ChannelRemover.txt:
Code:
AUS=no
CAS=YES

NAME=QVC
NAME=Ideal World
NAME=Bid TV
NAME=price-drop tv

NAME=TVX / RED HOT

NAME=UKTV Gold
NAME=UKTV Style
NAME=Eurosport UK
NAME=SETANTA SPORTS
NAME=Topup Anytime1
NAME=Topup Anytime2
NAME=Topup Anytime3

NAME=Teletext
NAME=Ttext Holidays
NAME=Teletext Carss
NAME=Teletext Games
NAME=Teletext on 4
NAME=BBCi

NAME=Sky Text

NAME=4TVinteractive
NAME=301
NAME=302
NAME=303
NAME=tvtv DIGITAL
NAME=305
The good news it that if I remove the line:
NAME=TVX / RED HOT
Then it works ok.

I like this TAP because it is so simple.

Thanks, /\/\
View user's profile Send private message
chunkywizard
Posted: Sat Dec 15, 2007 4:08 pm Reply with quote
MyStuff Team Joined: 13 May 2005 Posts: 9319 Location: Sindlesham, Berkshire Tx: Hannington
Hi Mike

IIRC that channel has changed name slightly. Something like the slash has gone. I guess that could be the issue. BTW try ChannelManager this further automates the process.

HTH

CW

_________________
Toppy:TF5800 F/W: 1365PaTcHeD
TAPs: MyStuff | EPG2MEI | FontManager | SecCache UK | Extend | FastScanGUI | EIT_sub_game | MyInfo | ScreenCapture with OSD | MHEG On/Off
MyStuff Manual & Logos | Known Bugs | Recommended F/W
View user's profile Send private message Visit poster's website
Andy K
Posted: Sat Oct 03, 2009 1:34 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 14 Jun 2005 Posts: 3520
For anyone still using this simple TAP, here is a latest file.

name=G.O.L.D.
name=Big Deal
name=Create & Craft
name=SuperCasino
name=Rocks & Co
name=Russia Today
name=smile TV2
name=smile TV3
name=Babestation
name=PARTYLAND
name=Rabbit
name=TeletextCasino
name=1-2-1 Dating
name=Gay Rabbit
name=Sky Text
name=MOBILIZER
name=HOME
name=NEWS
lcn=109
lcn=304
lcn=300
lcn=1000
lcn=27
name=TopUp Anytime1
name=TopUp Anytime2
name=TopUp Anytime3
name=TopUp Anytime4
name=TROVE
name=DiscoveryRTime
name=SETANTA SPORTS
View user's profile Send private message
sebringmx
Posted: Sat Oct 10, 2009 4:37 pm Reply with quote
Joined: 12 Oct 2005 Posts: 20 Location: Slough
Yes I still use the tap unfortunately it didn't work perfectly especially the PART part but television x and 1-2-1 dating stayed too. Here is my file:

CAS=YES
AUS=no
DUPLCN=YES
PART=text
PART=TopUp Anytime
PART=Rabbit
PART=smile TV
lcn=27
lcn=1000
name=G.O.L.D.
name=HOME
name=Big Deal
name=ESPN
name=SuperCasino
name=CBeebies
name=News
name=Television X
name=Babestation
name=PARTYLAND
name=1-2-1 Dating
name=MOBILIZER





Andy K wrote:
For anyone still using this simple TAP, here is a latest file.

name=G.O.L.D.
name=Big Deal
name=Create & Craft
name=SuperCasino
name=Rocks & Co
name=Russia Today
name=smile TV2
name=smile TV3
name=Babestation
name=PARTYLAND
name=Rabbit
name=TeletextCasino
name=1-2-1 Dating
name=Gay Rabbit
name=Sky Text
name=MOBILIZER
name=HOME
name=NEWS
lcn=109
lcn=304
lcn=300
lcn=1000
lcn=27
name=TopUp Anytime1
name=TopUp Anytime2
name=TopUp Anytime3
name=TopUp Anytime4
name=TROVE
name=DiscoveryRTime
name=SETANTA SPORTS

_________________
TF5810, IA On, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009
TAPs: EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.2; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SDS V1.3e; MyInfo B5.1;
Sig generated by MyInfo on 23/7/10

Thanks to Everyone Involved
View user's profile Send private message
Andy K
Posted: Sun Oct 11, 2009 1:22 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 14 Jun 2005 Posts: 3520
You need to make sure there is no space after the name otherwise it won't match.

These have spaces at the end:

name=1-2-1 Dating
PART=Rabbit
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 1 Hour
Page 10 of 12
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum