Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  Freeview, TopUp and TV  ~  London Live (Channel 8)

Page 1 of 1
nigelpilkington
Posted: Thu Apr 10, 2014 8:35 pm Reply with quote
Joined: 13 Dec 2006 Posts: 7 Location: London
Having done a factory reset, my Topfield box is still not bringing up the new London Live (Channel Eight), nor POP (Channel Seventy-Five)?

I've also tried doing a "manual" channel search using those channel numbers, but no luck.

Is there anything else I should try?

Cheers
Nige
View user's profile Send private message
Geoff Bacon
Posted: Thu Apr 10, 2014 9:16 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 4415
Can you receive the new channels on your TV ? - assuming it is freeview.

If not then you won't receive them on your toppy either.

Geoff

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; PruneEPG 1.0; fsSave 1.1; QuickJump 1.72; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Bookmark 3.0; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; MyInfo B5.6; MHEG On/Off A3;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 29/12/18
View user's profile Send private message Visit poster's website
nigelpilkington
Posted: Thu Apr 10, 2014 10:14 pm Reply with quote
Joined: 13 Dec 2006 Posts: 7 Location: London
Thanks for your reply, Geoff.

No, it seems I can't receive the new channels using my TV's built-in Freeview either.

Any idea why this may be?

Cheers
Nige
View user's profile Send private message
ryclark
Posted: Thu Apr 10, 2014 10:51 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 10 Jul 2005 Posts: 1604 Location: Shropshire
The new stations are on the Com 7 multiplex which in London is on Ch. 29. That's what you have to tune to manually. Not to be confused with the LCN (Local Channel Number) 8 or LCN 75.

_________________
TF5800t, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Fm
TAPs: PcControl B1.4; MyInfo B5.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; MHEG On/Off A3; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; TSSaver v0.5;
Sig generated by MyInfo on 13/10/14
?
View user's profile Send private message
nigelpilkington
Posted: Thu Apr 10, 2014 10:52 pm Reply with quote
Joined: 13 Dec 2006 Posts: 7 Location: London
Many thanks for this!
Nige
View user's profile Send private message
birdman
Posted: Fri Apr 11, 2014 1:38 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 13 Dec 2006 Posts: 1765 Location: Hitchin, HERTS Tx: Sandy Heath
ryclark wrote:
The new stations are on the Com 7 multiplex which in London is on Ch. 29. That's what you have to tune to manually. Not to be confused with the LCN (Local Channel Number) 8 or LCN 75.
Doesn't that mean that it will be broadcast in DVB-T2/MPEG4, and hence require a Freeview HD tuner?

_________________

Toppy: TF5800PVR/250 - Black, now 1TB WD10EURX
F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmVrXp+BmC0CbFsIPsUUuWfZXl,
Loader: C5.14, Hardware: 1.01
TAPs: SecCache (UK) v0.4; EPG2MEI v0.96; FontManager 1.0d; QuickJump 1.71; MhegOnOff(Now1) A3; EIT Sub v0.6; MyStuff 6.6
USB connected: SheevaPlug with Debian wheezy
Sig mostly from MyInfo on 26/10/09
View user's profile Send private message
slimgym
Posted: Fri Apr 11, 2014 2:19 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 19 Aug 2009 Posts: 121 Location: Essendon, Herts.
I tuned it here on my 5810 but had to do a full scan as the various channel organiser apps have not been updated to add channel 29 yet so I would say it is definitely DVB-T/MPEG2.

_________________
TF5810, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Fm+Sc
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; EPG2MEI v0.96; Extend v1.7; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; MyStuff 6.4; SecCache (UK) v0.4; (FastScanGUI v0.6b)
View user's profile Send private message
albertd
Posted: Fri Apr 11, 2014 8:15 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 01 Jul 2010 Posts: 574
ryclark wrote:
The new stations are on the Com 7 multiplex which in London is on Ch. 29.
No, 29 is not COM7 nor COM8, it is a "Local" Mux and is DVB-T.

As far as I can gather, Crystal Palace COM7 allocation is on 33 and COM8 will be on 35 and they are DVB-T2.

_________________
Now toppyless due to problems with my beloved TF5800 (No, not the capacitors!). 2/4/2018
View user's profile Send private message
ryclark
Posted: Fri Apr 11, 2014 11:09 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 10 Jul 2005 Posts: 1604 Location: Shropshire
Ah yes. I have been getting confused with all the changes for the new local muxes and Com 7 and whether they were DVB T or T2. Embarassed

_________________
TF5800t, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Fm
TAPs: PcControl B1.4; MyInfo B5.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; MHEG On/Off A3; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; TSSaver v0.5;
Sig generated by MyInfo on 13/10/14
?
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum