Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  Firmwares, enhancements and upgrades  ~  My 5810 Firmware Upload Doesn't Appear in the System Status!

Page 2 of 2
Goto page Previous  1, 2
ccs
Posted: Wed Jan 29, 2014 11:48 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Oct 2007 Posts: 2588
Fair enough.

This is what confused me.....
Londoner24 wrote:
I could see the firmware in the program files of the Toppy via Antares
Because that's not where firmware is stored.

_________________
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
View user's profile Send private message
Londoner24
Posted: Wed Jan 29, 2014 11:53 pm Reply with quote
Joined: 12 Jan 2014 Posts: 6 Location: London, UK
Hi CCS Smile

Yes, the program files is where the TAPs are meant to be, but it kept putting it there. I gave up in the end.


Londoner24

_________________
Model: TF5810PVRt
System ID: 457
Loader: C5.19
Device: v5.4.10
Software: TF-NPT 5.15.09T
Hardware: v1.01
Last Update: September 02 2010
Bought: 2010
PC: DELL Inspiron, Windows 7, Core i5 (64-bit)
No TAPs installed
View user's profile Send private message
mstombs
Posted: Thu Jan 30, 2014 12:35 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 31 Dec 2006 Posts: 938
I don't use antares, but with ftpd-topfield 'firmware' is virtual directory in the root, you can never see anything in it!
View user's profile Send private message TF5800
HydeTheDarkerSide
Posted: Thu Jan 30, 2014 9:29 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 11 May 2005 Posts: 5956 Location: Hannington Transmitter : Sony KDL 40Z5800
Firmware is not the same thing as a tap and needs different tools and process to install than a tap does. Search this for firmware installation.

_________________
Hyde.
[size=10:da1fd20a33][b:da1fd20a33]2x TF5800 All controlled with Harmony Ultimate [/b:da1fd20a33], TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -RSy+BmC0CbCfCtDsEgEmEvFsGIMPePsR0ScUUuWfXZ
TAPs: PcControl B1.3; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MyInfo B5.6; MyStuff 6.5 RC2;
[color=blue:da1fd20a33]MyStuff Links: http://www.toppy.org.uk/~mystuff/index.shtml[/color:da1fd20a33]
Sig generated by MyInfo on 11/10/13[/size:da1fd20a33]
View user's profile Send private message Visit poster's website
alan_m
Posted: Thu Jan 30, 2014 1:48 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Oct 2006 Posts: 3511
Londoner24 wrote:
Hi CCS Smile

Yes, the program files is where the TAPs are meant to be, but it kept putting it there. I gave up in the end.


Londoner24


Firmware is programmed into non-volatile flash memory and not on the hard disk. A toppy can run as a basic freview reciever without the hard disk being fitted.

TFDN_USB will have taken the firmware file and programmed it straight into the flash memory over the USB link, but as you have found it doesn't work with a 64 bit operating system

Although I haven't used it in this way, it appears that if you use Antares
in the same way as TFDN_USB it will also program firmware straight into flash. You used Antares the other way, as a hard disk to hard disk copy faciliity

There are ways of taking a firmware that is on the hard disk and programming it into the flash memory. One way is
http://www.toppy.org.uk/~r2-d2/hdfw.html

_________________
Ex Toppy 5800 user - now migrated to Extrend ET10000 Enigma 2 box with 2 terrestrial and 2 satellite tuners
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 1 Hour
Page 2 of 2
Goto page Previous  1, 2

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum