Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  General Toppy discussions  ~  2 Unknown Errors

Page 1 of 1
caned_monkey
Posted: Thu Oct 04, 2012 9:13 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Oct 2009 Posts: 107 Location: London
Hello,

I'm not sure if these errors are caused by software or hardware so I wasnt sure where to post this, please feel free to move it.

Anyway, both of these problems started at the about same time and are intermittent and becoming more frequent.

1. When the Toppy boots I get the message "No MHEG services available on this channel, press Exit to continue", I press Exit and the MyStuff roundel appears and freezes on L. The box then crashes and reboots only to do the same thing again. This will carry on ad infinitum and the only way to stop it is to press 0 when the box boots to stop the software loading and then move the MyStuff tap out of the auto start folder and then reboot. Everything works fine so I leave it running for about an hour and then move the MyStuff tap back and then reboot again. All fine from there.

Curiously the MHEG engine is further down the start menu than MyStuff.

2. Recordings keep stopping whilst playing back at random intervals. Some recordings do this, others don't. This also happens in time shift mode by jumping back to live.

Is my disk on its way out? It's been heavily used for 5 years so it wouldn't surprise me if it was.

Thanks in advance.

_________________
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+CbCfCtDEvEzFsPePsRtUUuWf
TAPs: PcControl B1.3; ScreenCapture with OSD V2.10b; StopExit v1.01; QuickJump 1.72; MyStuff 6.4; TAP Commander 1.34; UK OZ Surfer v0.11d; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 19/7/13
?
View user's profile Send private message
meadfoot
Posted: Thu Oct 04, 2012 9:21 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 19 Jul 2005 Posts: 261
Have the capacitors (13 of them) been changed as your Toppy is over 5 years old?

Rog

_________________
Sutton Coldfield TX
TF5800, IA On, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -SyXl+WfZ
TAPs: PcControl B1.4; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; Bookmark 3.0; MyInfo B5.6; TF5000 Display v1.53; UK Subtitle 1.9; Font Manager 1.0d;
Sig generated by MyInfo on 2/7/13


'I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand' Confucius
View user's profile Send private message Visit poster's website
caned_monkey
Posted: Thu Oct 04, 2012 9:42 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Oct 2009 Posts: 107 Location: London
No, never had any problem with the PSU before.

_________________
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+CbCfCtDEvEzFsPePsRtUUuWf
TAPs: PcControl B1.3; ScreenCapture with OSD V2.10b; StopExit v1.01; QuickJump 1.72; MyStuff 6.4; TAP Commander 1.34; UK OZ Surfer v0.11d; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 19/7/13
?
View user's profile Send private message
DX
Posted: Thu Oct 04, 2012 10:19 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 06 Apr 2005 Posts: 2695
Few Toppy PSU's make it to 5 years old without problems. Have a read here

http://forum.toppy.org.uk/forum/viewtopic.php?t=16463

and here

http://forum.toppy.org.uk/forum/viewtopic.php?t=19103
View user's profile Send private message
caned_monkey
Posted: Thu Oct 04, 2012 10:52 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Oct 2009 Posts: 107 Location: London
OK thanks, it never occurred to me that it was the PSU. I've been expecting the disk to go for a while now so I assumed it was that. Looks like I'm going to have to dust off the old soldering iron.

_________________
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+CbCfCtDEvEzFsPePsRtUUuWf
TAPs: PcControl B1.3; ScreenCapture with OSD V2.10b; StopExit v1.01; QuickJump 1.72; MyStuff 6.4; TAP Commander 1.34; UK OZ Surfer v0.11d; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 19/7/13
?
View user's profile Send private message
caned_monkey
Posted: Sun Oct 14, 2012 1:39 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Oct 2009 Posts: 107 Location: London
All capacitors changed and all problems now solved.

Big thanks to Andyfras for his help.

... just in case you're interested Wink

_________________
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+CbCfCtDEvEzFsPePsRtUUuWf
TAPs: PcControl B1.3; ScreenCapture with OSD V2.10b; StopExit v1.01; QuickJump 1.72; MyStuff 6.4; TAP Commander 1.34; UK OZ Surfer v0.11d; EPG2MEI v0.96; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 19/7/13
?
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum