Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  TAP and patch development  ~  Volume patches

Page 4 of 5
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
wiredcharlie
Posted: Sat Aug 01, 2009 6:55 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 20 Jun 2005 Posts: 61
Is there a way of setting the volume on the RF output to max whilst not affecting the others?

Tony
View user's profile Send private message
R2-D2
Posted: Sun Aug 02, 2009 2:51 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Dec 2006 Posts: 12148
wiredcharlie wrote:
Is there a way of setting the volume on the RF output to max whilst not affecting the others?
I don't believe so -- the RF audio cannot bypass the soft volume control so the best you can do is use [Vd].

_________________
Troubleshooting -- User Manual -- Dark Side of the Matrix: Firmwares and Patches
View user's profile Send private message Visit poster's website
goo
Posted: Fri Oct 09, 2009 4:19 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 27 Nov 2008 Posts: 50 Location: Sunderland (Pontop Pike)
Vd [v3] works on my 5810, but Vb doesn't seem to make any difference to the maximum volume, and Vc definitely doesn't disable the volume control on the audio cinch. Has anyone else tried these on the 5810?

_________________
TF5810PVRt 500GB
AbBfBqC0CeCkCpCwDeEcEfEgEmEpErEsEvFGmHHeKtMMhNfOtPcPeR0RaRhRmRpRsSSdSfSlSrSxTdTeTfTpTqTtUUuVrXwZXl
Autorun TAPS:
EPG2MEI v0.96
MyStuff 6.4
SecCache (UK) v0.4
Sub (Game) v0.6
MHEG On/Off A3
MPDisplayLITE V1.2
MyInfo B5.5


Harmony 555 Remote
View user's profile Send private message
mr-b
Posted: Mon Dec 28, 2009 2:18 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 04 May 2006 Posts: 643 Location: Warks - Sutton Coldfield tx
Hi

Can Vd be changed so that it disables the display of the volume display bar? Or even displayed a notice instead "Use TV remote to change volume"!

This would help fix the 'support calls' from perplexed users ... Wink

_________________
TF5800, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Xl+C0FsPePsUUuVdWfZ
TAPs: PcControl B1.3; Macro V1.12; QuickJump 1.72; Extend v1.7; EPG2MEI v0.96; TF5000 Display v1.53; TAP Commander 1.34; MyInfo B5.6; MyStuff 6.5; MHEG Control B2.1; Font Manager 1.0d; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6;
Sig generated by MyInfo on 25/9/13?
View user's profile Send private message
R2-D2
Posted: Mon Dec 28, 2009 3:03 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Dec 2006 Posts: 12148
[Vd] doesn't completely disable the volume control (it will still mute when it reaches 0) so the display is still a little bit significant.

_________________
Troubleshooting -- User Manual -- Dark Side of the Matrix: Firmwares and Patches
View user's profile Send private message Visit poster's website
mr-b
Posted: Mon Dec 28, 2009 4:13 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 04 May 2006 Posts: 643 Location: Warks - Sutton Coldfield tx
Ok so I'm guessing that the patch functionality is limited to this and disabling the display would be more in the territory of a TAP?
Maybe Mystuff could skin it to be invisible?

_________________
TF5800, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Xl+C0FsPePsUUuVdWfZ
TAPs: PcControl B1.3; Macro V1.12; QuickJump 1.72; Extend v1.7; EPG2MEI v0.96; TF5000 Display v1.53; TAP Commander 1.34; MyInfo B5.6; MyStuff 6.5; MHEG Control B2.1; Font Manager 1.0d; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6;
Sig generated by MyInfo on 25/9/13?
View user's profile Send private message
foggy
Posted: Thu Mar 25, 2010 2:13 am Reply with quote
Regular contributor Joined: 20 Jan 2006 Posts: 25 Location: Lancashire, UK (Winter Hill Tx)
Hi

Tried to patch my firmware with [Vb] by putting the file in /ProgramFiles/InstallerFirmware/Add, but it errors - the message is something along the lines of "patch is not compatible". I think I'm doing it right, has anyone else had a similar problem? Is there any other way of applying the patch that won't error? Is the Vb file in PatchPackV2.zip the latest available? (I'm sure it will be, but no harm in asking Smile )

Three questions in a row, I'll go and lie down for a bit...

Thanks!

_________________
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy
TAPs: PcControl B1.3; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 4/11/14
?
View user's profile Send private message
R2-D2
Posted: Thu Mar 25, 2010 10:12 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Dec 2006 Posts: 12148
I think FwLoad doesn't permit generic patches (i.e. "not tested with this firmware") and the group of volume patches are necessarily kept generic. Try HDFW or FWPatcher.

_________________
Troubleshooting -- User Manual -- Dark Side of the Matrix: Firmwares and Patches
View user's profile Send private message Visit poster's website
foggy
Posted: Thu Mar 25, 2010 6:07 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 20 Jan 2006 Posts: 25 Location: Lancashire, UK (Winter Hill Tx)
OK, thanks for the reply, I'll give them a try later on this evening and see what happens. I thought it might well be a case of it being OK really, but FWLoad not wanting to let me do it for my own good (and that's not a bad thing Wink), but needing to use a tool that was a bit more 'techie' IF all risks have been considered first.

_________________
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy
TAPs: PcControl B1.3; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 4/11/14
?
View user's profile Send private message
foggy
Posted: Thu Mar 25, 2010 11:18 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 20 Jan 2006 Posts: 25 Location: Lancashire, UK (Winter Hill Tx)
Great! Used HDFW and applied the patch with no problems, it's really easy to use.
Thanks for the advice.
Very Happy

_________________
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy
TAPs: PcControl B1.3; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 4/11/14
?
View user's profile Send private message
vonclimax
Posted: Wed Jun 16, 2010 4:48 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 15 May 2010 Posts: 75 Location: WestMids (Sutton C'field Tx)
Thanks to R2-D2, Firebird & others here, I've been able to add Vb patch successfully via HDFW after FWload vetoed it (for the best of reasons)

Toppy volume levels now on a par with other boxes & analogue in daisychain. No more earblasts on switch across. Excellent!
Regards
Gwyn

_________________
TF5800s,2,fan cooled,TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmSy+Wf
TAPs: EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.4; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6; PcControl X27a;
Sig generated by MyInfo on 17/7/12
?
View user's profile Send private message
chalea
Posted: Sun May 15, 2011 9:04 am Reply with quote
Joined: 15 May 2011 Posts: 2
Hi

Can Vb be patched to an Australian 2460 firmware?

I'd like to boost the headphone volume,

Thanks
View user's profile Send private message
R2-D2
Posted: Sun May 15, 2011 9:47 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Dec 2006 Posts: 12148
That's a TMS model, isn't it? (Doesn't run the normal TF5000 style TAPs?) I don't think patches work on those.

_________________
Troubleshooting -- User Manual -- Dark Side of the Matrix: Firmwares and Patches
View user's profile Send private message Visit poster's website
chalea
Posted: Sun May 15, 2011 10:36 am Reply with quote
Joined: 15 May 2011 Posts: 2
Thanks R2-D2. Thought I'd ask before trying something I might regret.

I appreciate all the improvements you made possible for my 5000 MP,

Regards
View user's profile Send private message
Bizman
Posted: Fri Apr 06, 2012 6:53 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 06 Apr 2010 Posts: 1707
Several posts here mention that Volume Boost [Vb] stops working after a factory reset, but I have been unable to find how to restore its functionality. Do I have to reinstall the tap?

_________________
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 1 Hour
Page 4 of 5
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum