Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  General Toppy discussions  ~  Cycles through key presses

Page 1 of 1
PeterC
Posted: Sat Mar 07, 2020 2:59 pm Reply with quote
Joined: 26 May 2018 Posts: 5
Toppy starts up as usual but when I press any key it starts to cycle through options without stopping. It is as if the key on the controller is stuck. I have three controllers -- same effect with each.

I also have two Toppies one I use regularly and an older one that sits in the cupboard unused. So I tried switching the hard drives -- probably a mistake to not check first of all that the older one worked OK. Anyway unfortunately they now both show the same problem. Really mystified -- what is going on and how can I get things working again? I don't understand how both machines have got into the same state -- although i suppose it's my fault.

They are both TF5800PVR -- the older one has old style power connector. Mystuff 6.6 I think although I can't get any useful information from either of them at the moment because of the key-cycling problem. I use a SATA drive in the newer one and PATA in the old.

Thanks.
View user's profile Send private message 5800
ccs
Posted: Sat Mar 07, 2020 3:06 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Oct 2007 Posts: 2620
Try booting tapless (hold down the zero key when powering up) and see what happens.

_________________
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
View user's profile Send private message
PeterC
Posted: Sat Mar 07, 2020 3:30 pm Reply with quote
Joined: 26 May 2018 Posts: 5
ccs wrote:
Try booting tapless (hold down the zero key when powering up) and see what happens.


Thanks. It starts OK tapless but then pressing almost any key produces the cycling problem. For example pressing the V+ key once, it goes all the way up to max rapidly without stopping. Worse, pressing menu it flashes between showing the menu and not without stop. The only key that calms things down is >>, but then pressing any other key after that you get cycling again. Same with any of the 3 controllers
View user's profile Send private message 5800
ccs
Posted: Sat Mar 07, 2020 3:46 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Oct 2007 Posts: 2620
Sounds like the front panel has developed a fault.

Are you saying both toppies have this problem, or both discs in the same toppy?

_________________
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
View user's profile Send private message
PeterC
Posted: Sat Mar 07, 2020 4:00 pm Reply with quote
Joined: 26 May 2018 Posts: 5
ccs wrote:
Sounds like the front panel has developed a fault.

Are you saying both toppies have this problem, or both discs in the same toppy?


Yes, I'm pretty sure I tried both disks in both Toppies (all 4 combinations) and found the same problem in each case. I'll be a bit more systematic and check again.

Thanks.
View user's profile Send private message 5800
Geoff Bacon
Posted: Sat Mar 07, 2020 4:10 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 4472
Have all the capacitors in the toppy power supplies been changed? (and oi mean all)

If not, then this likely to be the cause of your problem (pm andyfras for details of his repair services)

Geoff

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; PruneEPG 1.0; fsSave 1.1; QuickJump 1.72; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Bookmark 3.0; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; MyInfo B5.6; MHEG On/Off A3;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 29/12/18
View user's profile Send private message Visit poster's website
ccs
Posted: Sat Mar 07, 2020 4:40 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Oct 2007 Posts: 2620
Another slight possibility is that something in the room is causing interference with the remote - even lcd tv's can be a problem.

_________________
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
View user's profile Send private message
Geoff Bacon
Posted: Sat Mar 07, 2020 5:05 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 4472
I think LED lights and/or a "wireless" phone can also cause problems.

Even if the caps are not the cause of this problem, they need to be replaced if they haven't already been done (and as a matter of urgency to prevent damage to other components and/or corruption of the disk.

Geoff

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; PruneEPG 1.0; fsSave 1.1; QuickJump 1.72; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Bookmark 3.0; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; MyInfo B5.6; MHEG On/Off A3;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 29/12/18
View user's profile Send private message Visit poster's website
PeterC
Posted: Sat Mar 07, 2020 6:20 pm Reply with quote
Joined: 26 May 2018 Posts: 5
Geoff Bacon wrote:
Have all the capacitors in the toppy power supplies been changed? (and oi mean all)

If not, then this likely to be the cause of your problem (pm andyfras for details of his repair services)

Geoff


Thanks everyone:

I have two of the newer power supplies. One of them has AJF 7-9-12 marked on the bottom. I'm assuming this is andyfras's mark and he replaced them all then. The other one hasn't had any capacitors replaced. The older style power suppliy on the older toppy has no new capacitors either. Anyway, I get the same problem with all of them.

If I use the circular control disc and the menu button on the front of the boxes, I don't get this cycling effect, but there's not much you can do with the button and the control disc.

It's odd that both boxes and all 3 power supplies have the same problem. I suppose it could be the IR receiver failing on both boxes -- at the same time?
View user's profile Send private message 5800
YorkshireJumbo
Posted: Sun Mar 08, 2020 11:15 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 16 Sep 2005 Posts: 807
I can't see a mention of it in the thread. Have you considered that the remote may be the problem? Maybe it's sending repeated keypresses. Have you access to another remote to try?

_________________
YJ - You may have speed, but I have momentum
Black Panther since Sep '05, Caps replaced July '10
WD10EZRX and Turbosat adaptor added May '16
Noiseblocker XR1 fan added Mar '18
F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+U+Uu
TAPs: MS 6.6 Suite, UK OZ Surfer
View user's profile Send private message
Geoff Bacon
Posted: Sun Mar 08, 2020 11:30 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 4472
First post says he tried 3 controllers (but perhaps not each time)

Geoff

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; PruneEPG 1.0; fsSave 1.1; QuickJump 1.72; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Bookmark 3.0; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; MyInfo B5.6; MHEG On/Off A3;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 29/12/18
View user's profile Send private message Visit poster's website
PeterC
Posted: Sun Mar 08, 2020 2:53 pm Reply with quote
Joined: 26 May 2018 Posts: 5
YorkshireJumbo wrote:
I can't see a mention of it in the thread. Have you considered that the remote may be the problem? Maybe it's sending repeated keypresses. Have you access to another remote to try?


Yes, I looked at the effect of controller key-pressing using the camera on my phone. Short press produces what appears to be a a singe pulse. Certainly not a continuous stream. All 3 controllers behave the same way.

I'm going to let this issue rest for a few days (probably a week) and come back to it then.

Thank you everyone for your interest.
View user's profile Send private message 5800
Geoff Bacon
Posted: Sun Mar 08, 2020 3:39 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 4472
Just checking: are these proper toppy remotes?

Perhaps contact andyfras to see if he has seen anything like this

Geoff

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; PruneEPG 1.0; fsSave 1.1; QuickJump 1.72; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Bookmark 3.0; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; MyInfo B5.6; MHEG On/Off A3;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 29/12/18
View user's profile Send private message Visit poster's website
ccs
Posted: Sun Mar 08, 2020 3:42 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Oct 2007 Posts: 2620
If all 3 remotes are in the room at the same time, it only takes one button to be stuck down for all the remotes to appear faulty.

_________________
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum