Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  Firmwares, enhancements and upgrades  ~  Ide cable info needed

Page 1 of 1
pace508
Posted: Sat Nov 08, 2014 9:53 pm Reply with quote
Joined: 28 Oct 2014 Posts: 22
I am thinking of upgrading my hard drive, I would be using startech ide2sata adaptor, the need for ide cable to connect the hard drive to topfield, I wouldn't be confident drilling hole in ide connector, so is it possible to buy this cable
View user's profile Send private message
alan_m
Posted: Sat Nov 08, 2014 11:54 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Oct 2006 Posts: 3489
pace508 wrote:
I am thinking of upgrading my hard drive, I would be using startech ide2sata adaptor, the need for ide cable to connect the hard drive to topfield, I wouldn't be confident drilling hole in ide connector, so is it possible to buy this cable


I'm not aware of any.

You may find that with most of these connectors the hole is already there underneath a fairly thin plastic plug.

You may be able to press through the plastic blanking with a sharp pointy object of, say, half the diameter of the hole you want. I've used the point of a compass in the past for this task (compass for drawing circles)

_________________
Ex Toppy 5800 user - now migrated to Extrend ET10000 Enigma 2 box with 2 terrestrial and 2 satellite tuners
View user's profile Send private message
pace508
Posted: Sun Nov 09, 2014 12:12 am Reply with quote
Joined: 28 Oct 2014 Posts: 22
first thing I need to do is to have my PSU upgraded, then have a go at putting sata hard drive
View user's profile Send private message
ryclark
Posted: Sun Nov 09, 2014 12:13 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 10 Jul 2005 Posts: 1604 Location: Shropshire
Or a very small jewellers screwdriver.

_________________
TF5800t, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Fm
TAPs: PcControl B1.4; MyInfo B5.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; MHEG On/Off A3; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; TSSaver v0.5;
Sig generated by MyInfo on 13/10/14
?
View user's profile Send private message
Geoff Bacon
Posted: Sun Nov 09, 2014 12:25 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 4377
Just guessing - if you are using andyfras for the psu, ask him if he can provide a modified cable.

Geoff

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+EvEzPfUUuZ
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; PruneEPG 1.0; fsSave 1.1; QuickJump 1.72; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; Bookmark 3.0; Extend v1.7; Font Manager 1.0d; MyInfo B5.6; MHEG On/Off A3;
Sig generated by EMJB's MyInfo.tap on 29/12/18
View user's profile Send private message Visit poster's website
pace508
Posted: Sun Nov 09, 2014 12:33 am Reply with quote
Joined: 28 Oct 2014 Posts: 22
yes I will be sending my PSU to andy, I will asked what does he recommend
View user's profile Send private message
ryclark
Posted: Sun Nov 09, 2014 12:16 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 10 Jul 2005 Posts: 1604 Location: Shropshire
That's why when I upgraded I chose to use the slightly more expensive Turbosat SATA adaptor board since it doesn't require an IDE cable. It was just plug and play.

_________________
TF5800t, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Fm
TAPs: PcControl B1.4; MyInfo B5.6; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.6; MHEG On/Off A3; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; TSSaver v0.5;
Sig generated by MyInfo on 13/10/14
?
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum