Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  TAPs  ~  HDFW v2 - load firmware from hard disk

Page 1 of 39
Goto page 1, 2, 3 ... 37, 38, 39  Next
FireBird
Posted: Sat Sep 08, 2007 1:45 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 05 May 2005 Posts: 355 Location: Vienna/Austria
I had some time to fix the remaining known issues.

Here?s the download of HDFW V2.

New features since V1.1


  • Add or remove patches from a tfd-file, the firmware in flash or RAM
  • Create a backup of the current firmware in flash
  • New GUI

.tap and .lng should be copied into the ProgramFiles folder. The ProfileEditor.tap can be used to play around with the colours of the dialog but is not needed to run HDFW. All patch files (*.ftp), firmware files (*.tfd) and optionally the aXeL loader (aXeL.tfd) should be copied into the folder ProgramFiles\HDFW_Firmware. It is automatically created upon the first launch of HDFW.


Last edited by FireBird on Fri Feb 29, 2008 2:39 pm; edited 1 time in total
View user's profile Send private message
R2-D2
Posted: Sat Sep 08, 2007 1:58 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Dec 2006 Posts: 12149
I'd just like to thank FireBird for the huge amount of hard work he's put into this. The change over v1.1 is enormous, and his new GUI system (available for everyone in FireBirdLib) is really lovely. There's no excuse to miss out on the essential patches now!
View user's profile Send private message Visit poster's website
alan_m
Posted: Sat Sep 08, 2007 2:43 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 17 Oct 2006 Posts: 3201 Location: Southchurch Village, Southend-on-Sea
R2-D2 wrote:
I'd just like to thank FireBird for the huge amount of hard work he's put into this. The change over v1.1 is enormous, and his new GUI system (available for everyone in FireBirdLib) is really lovely. There's no excuse to miss out on the essential patches now!


I've just tried it a few times.

It requires 12M of free Memory so I had to boot with no TAPs first. This suggests that I have too many TAPs running so a bit of spring cleaning may be in order Smile. I'm running the latest software which gives more free memory after loading TAPs

After the reboot instigated by the TAP I always get 'verifying files and folders'. This is something I seldom see but I've re-flashed 4 times using this TAP and I get it every time.

_________________
www.tap-room.com for TaP news,November/December 2014 edition now out
5800 - 1Tbyte HD and fan F/W: MS6, 5.13.65T 18 Nov 2010 -Te+B2D plus aXeL
Auto Start:MyStuff 6.5|EPG2MEI v0.96|Extend v1.7|SecCache (UK) v0.4|TF5000 Display v1.53|MHEG On/Off A3
View user's profile Send private message Visit poster's website
R2-D2
Posted: Sat Sep 08, 2007 2:56 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Dec 2006 Posts: 12149
alan_m wrote:
After the reboot instigated by the TAP I always get 'verifying files and folders'.
The "normal" reboot does a clunk and ends up without recognising the hard disk (on my standard 160Gb Toppy, at least). FireBird has managed to tweak this (not putting the disk into sleep mode, I think), and I notice you've not got the normal disk in your Toppy, so maybe there's an issue there.
View user's profile Send private message Visit poster's website
DB1
Posted: Sat Sep 08, 2007 3:06 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Mar 2005 Posts: 719 Location: Orpington
The ProfileEditor tap complains it cannot find it's .lng file.

_________________
TF5800, F/W: 5.13.65AbBfBqC0CbCeCkCwCyDEcEeEfErEsEvEzFFsGmHHeIKtNfOtPPcPePsRRaRhRpRsSSdSrStT2TdTfTpUUuXXpXwXl TAPs: TF5000 Display v1.53; QuickJump 1.72; Power Manager v2.2; MyInfo B5.6; DescriptionExtender 2.23; Remote Extender 1.6; Archivev1.0a; mei2archive BETA 3.8l7; EPGnavigator v5.1c; UK Auto Scheduler v0.73.1; Extend v1.7; Power Restore V0.7.8
Tx: CP
Sig generated by MyInfo on 14/4/13
View user's profile Send private message
alan_m
Posted: Sat Sep 08, 2007 3:07 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 17 Oct 2006 Posts: 3201 Location: Southchurch Village, Southend-on-Sea
R2-D2 wrote:
alan_m wrote:
After the reboot instigated by the TAP I always get 'verifying files and folders'.
The "normal" reboot does a clunk and ends up without recognising the hard disk (on my standard 160Gb Toppy, at least). FireBird has managed to tweak this (not putting the disk into sleep mode, I think), and I notice you've not got the normal disk in your Toppy, so maybe there's an issue there.


I've fitted the Samsung HD400LD which is, I believe, from the same range that Topfield fit for the 160/250G models.

_________________
www.tap-room.com for TaP news,November/December 2014 edition now out
5800 - 1Tbyte HD and fan F/W: MS6, 5.13.65T 18 Nov 2010 -Te+B2D plus aXeL
Auto Start:MyStuff 6.5|EPG2MEI v0.96|Extend v1.7|SecCache (UK) v0.4|TF5000 Display v1.53|MHEG On/Off A3
View user's profile Send private message Visit poster's website
alan_m
Posted: Sat Sep 08, 2007 3:08 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 17 Oct 2006 Posts: 3201 Location: Southchurch Village, Southend-on-Sea
DB1 wrote:
The ProfileEditor tap complains it cannot find it's .lng file.


<AOL mode>
Me too
<AOL mode off>

_________________
www.tap-room.com for TaP news,November/December 2014 edition now out
5800 - 1Tbyte HD and fan F/W: MS6, 5.13.65T 18 Nov 2010 -Te+B2D plus aXeL
Auto Start:MyStuff 6.5|EPG2MEI v0.96|Extend v1.7|SecCache (UK) v0.4|TF5000 Display v1.53|MHEG On/Off A3
View user's profile Send private message Visit poster's website
DB1
Posted: Sat Sep 08, 2007 3:11 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Mar 2005 Posts: 719 Location: Orpington
I got the impression that this would tell me the patches on the running f/w - I just get a "firmware folder empty" and OK closes the TAP. Sad

_________________
TF5800, F/W: 5.13.65AbBfBqC0CbCeCkCwCyDEcEeEfErEsEvEzFFsGmHHeIKtNfOtPPcPePsRRaRhRpRsSSdSrStT2TdTfTpUUuXXpXwXl TAPs: TF5000 Display v1.53; QuickJump 1.72; Power Manager v2.2; MyInfo B5.6; DescriptionExtender 2.23; Remote Extender 1.6; Archivev1.0a; mei2archive BETA 3.8l7; EPGnavigator v5.1c; UK Auto Scheduler v0.73.1; Extend v1.7; Power Restore V0.7.8
Tx: CP
Sig generated by MyInfo on 14/4/13
View user's profile Send private message
FireBird
Posted: Sat Sep 08, 2007 3:15 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 05 May 2005 Posts: 355 Location: Vienna/Austria
DB1 wrote:
The ProfileEditor tap complains it cannot find it's .lng file.

Sorry, the ZIP has been updated.
View user's profile Send private message
FireBird
Posted: Sat Sep 08, 2007 3:18 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 05 May 2005 Posts: 355 Location: Vienna/Austria
DB1 wrote:
I got the impression that this would tell me the patches on the running f/w - I just get a "firmware folder empty" and OK closes the TAP. Sad

Right now, you need at least one firmware file in HDFW_Firmware.
View user's profile Send private message
mossman
Posted: Sat Sep 08, 2007 3:49 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 26 Jul 2006 Posts: 582 Location: South of Birmingham, TX: Sutton Coldfield
Great work - the new GUI looks good as well. Patching and upgrading firmware is even simpler now. Smile
View user's profile Send private message
DB1
Posted: Sat Sep 08, 2007 4:17 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Mar 2005 Posts: 719 Location: Orpington
FireBird wrote:
DB1 wrote:
I got the impression that this would tell me the patches on the running f/w - I just get a "firmware folder empty" and OK closes the TAP. Sad

Right now, you need at least one firmware file in HDFW_Firmware.


OK thanks - will have a play Smile

_________________
TF5800, F/W: 5.13.65AbBfBqC0CbCeCkCwCyDEcEeEfErEsEvEzFFsGmHHeIKtNfOtPPcPePsRRaRhRpRsSSdSrStT2TdTfTpUUuXXpXwXl TAPs: TF5000 Display v1.53; QuickJump 1.72; Power Manager v2.2; MyInfo B5.6; DescriptionExtender 2.23; Remote Extender 1.6; Archivev1.0a; mei2archive BETA 3.8l7; EPGnavigator v5.1c; UK Auto Scheduler v0.73.1; Extend v1.7; Power Restore V0.7.8
Tx: CP
Sig generated by MyInfo on 14/4/13
View user's profile Send private message
alan_m
Posted: Sat Sep 08, 2007 4:22 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 17 Oct 2006 Posts: 3201 Location: Southchurch Village, Southend-on-Sea
R2-D2 wrote:
alan_m wrote:
After the reboot instigated by the TAP I always get 'verifying files and folders'.
The "normal" reboot does a clunk and ends up without recognising the hard disk (on my standard 160Gb Toppy, at least). FireBird has managed to tweak this (not putting the disk into sleep mode, I think), and I notice you've not got the normal disk in your Toppy, so maybe there's an issue there.


Edit:
Update Re: verifying files and folders

Although the first 4 'flashes' resulted in verifying files and folders I have since done a few more without problems (swapping between two versions of firmware)

_________________
www.tap-room.com for TaP news,November/December 2014 edition now out
5800 - 1Tbyte HD and fan F/W: MS6, 5.13.65T 18 Nov 2010 -Te+B2D plus aXeL
Auto Start:MyStuff 6.5|EPG2MEI v0.96|Extend v1.7|SecCache (UK) v0.4|TF5000 Display v1.53|MHEG On/Off A3
View user's profile Send private message Visit poster's website
andyrogers
Posted: Sat Sep 08, 2007 4:28 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 07 Dec 2005 Posts: 814
Just had a play around with this and so far so good.

It looks and and works great.

Has anyone been able to use the Use Ram option?

When i use this I can get a list of patches that it says I can select to flash the ram with, but when i try to and select the option about the bottom to apply patches, this option is grayed out.

Anyone else seen/getting this?

Thanks

Andrew

_________________

Firmware: 5.14.09 Patched
AutoStart Taps: MyStuff v5.52b, eit2mei beta 7.8m7, , Power Manager v1.2, Tap Commander v1.32, TF5000 Display v1.53a, Discription Extender v2.3, SDS 1.3b, QuickJump 1.72
Other Taps: Sudoka, mei2archive, mei2eit, snake, meisearch
View user's profile Send private message
FireBird
Posted: Sat Sep 08, 2007 4:34 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 05 May 2005 Posts: 355 Location: Vienna/Austria
andyrogers wrote:
When i use this I can get a list of patches that it says I can select to flash the ram with, but when i try to and select the option about the bottom to apply patches, this option is grayed out.

As soon as you (de-)select a patch, it is immediately applied.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT
Page 1 of 39
Goto page 1, 2, 3 ... 37, 38, 39  Next

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum