Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  New users start here  ~  Has my Toppy failed?

Page 1 of 1
RobinT50
Posted: Mon Feb 16, 2015 4:09 pm Reply with quote
Joined: 13 Oct 2005 Posts: 6
I have had my Toppy for 8 or 9 years and it has operated more or less flawlessly until I had to move it a few days ago. It now seems to have failed. On startup the text gets as far as 'run' and then hangs. Sometimes it gets to 'MENU' and the last time it did this I did a factory reset and channel search and all seemed OK. Turned it off and on a couple of times still OK. Then turned it off and left it for a few minutes and it's now back to hanging at the 'run' text.

Has anyone any ideas?

Thanks in advance,

Robin Trow
View user's profile Send private message
andyfras
Posted: Mon Feb 16, 2015 4:22 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 25 Jul 2005 Posts: 3366
The PSU capacitors have failed.

See: http://forum.toppy.org.uk/forum/viewtopic.php?t=19103

I can fix it, or supply you with a kit for DIY if you, or someone you know, can solder.

I strongly suggest that you switch it off at the mains until it is repaired, otherwise you risk damage to the disk and/or mainboard.

_________________
Toppy PSU repair service or capacitor kits for DIY available - PM me for details.
MyStuff 6.6 : Little Clock : MHEGOnOff : Extend : EPG2MEI : SecCache : EIT_Sub : TSSaver : Prune EPG
Channel Organiser : Tap Commander : HDD Info : PCControl : Signal Monitor : MyInfo
URC-7555 remote: TF5800 320GB 2.5", Recommended_5800.tfd + CfPePsScUUuWfZ
View user's profile Send private message Visit poster's website

Display posts from previous:  

All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum