Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  New users start here  ~  Faulty remote control?

Page 1 of 1
tonyh
Posted: Sat Dec 24, 2005 12:18 pm Reply with quote
Joined: 15 Nov 2005 Posts: 16
Has anyone had trouble with their Toppy remote control?
I have put new batteries in but it is very erratic,any button needs to be pressed a few times before it will work.
I do not think it is the PVR, the controls on the front work o.k.
Also since downloading the December update OTA I have lost
all ITV information in the programme guide.
The PVR is only four months old.
Thanks for any help.
Tony.
View user's profile Send private message
nwhitfield
Posted: Sat Dec 24, 2005 12:22 pm Reply with quote
Site Admin Joined: 20 Mar 2005 Posts: 9521 Location: London
The TV guide is coincidence - ITV/C4 have (yet again) been having problems with their data.

As for the remote - other things people have found cause problems are some remote extenders, and other devices emitting signals that confuse the Toppy; in some instance, just repositioning such things can help.

Nigel.

_________________
Support this site - make a donation to our running costs
View user's profile Send private message Visit poster's website
jonb
Posted: Sat Dec 24, 2005 4:35 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 26 Nov 2005 Posts: 136
tonyh wrote:
Has anyone had trouble with their Toppy remote control?
I have put new batteries in but it is very erratic,any button needs to be pressed a few times before it will work.
I do not think it is the PVR, the controls on the front work o.k.
....
Thanks for any help.
Tony.

Two possibilities come to mind:
i) I've noticed that my Toppy doesn't respond for maybe a second after the previous remote command, more likely the Toppy than the remote I guess.
ii) Are any of the remote commands those that require the HDD to spin up, e.g. Archive button?
View user's profile Send private message
jimco
Posted: Fri Feb 17, 2012 12:29 pm Reply with quote
Joined: 16 Sep 2006 Posts: 22 Location: brentwood essex
same problem on my 5810 remote sprung case open with knife
cleaned contacts with acetone and cotten buds now all buttons fine Jimco

_________________
j f cole
View user's profile Send private message
alan_m
Posted: Fri Feb 17, 2012 5:34 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 17 Oct 2006 Posts: 3212 Location: Southchurch Village, Southend-on-Sea
Deleted.

_________________
www.tap-room.com for TaP news,November/December 2014 edition now out
5800 - 1Tbyte HD and fan F/W: MS6, 5.13.65T 18 Nov 2010 -Te+B2D plus aXeL
Auto Start:MyStuff 6.5|EPG2MEI v0.96|Extend v1.7|SecCache (UK) v0.4|TF5000 Display v1.53|MHEG On/Off A3
View user's profile Send private message Visit poster's website

Display posts from previous:  

All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum