Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  Firmwares, enhancements and upgrades  ~  New HD Probs

Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next
JohnGToppy
Posted: Sun Jul 16, 2017 10:17 am Reply with quote
Regular contributor Joined: 05 Jul 2010 Posts: 34
Hi
I am trying to fit a new HD but have a problem
Scenario is with no HD Toppy behaves as normal ie has picture & sound responds to remote

With HD in and PWR connected Toppy behaves as normal ie has picture & sound responds to remote

With HD in and PWR and 80 pin connected Toppy gives picture but no sound only button on remote it will respond to is Power on/off
When it goes to off clock shows 00:00

What should I check?

Thanks
PS Caps Mod was done 2012

_________________
TF5800t, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009
TAPs: QuickJump 1.72; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.4; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 20/8/12
View user's profile Send private message
andyfras
Posted: Sun Jul 16, 2017 8:42 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 25 Jul 2005 Posts: 3393
JohnGToppy wrote:
Caps Mod was done 2012

How many?

What HDD are you trying to use? It may be corrupted.

_________________
Toppy PSU repair service or capacitor kits for DIY available - PM me for details.
MyStuff 6.6 : Little Clock : MHEGOnOff : Extend : EPG2MEI : SecCache : EIT_Sub : TSSaver : Prune EPG
Channel Organiser : Tap Commander : HDD Info : PCControl : Signal Monitor : MyInfo
URC-7555 remote: TF5800 320GB 2.5", Recommended_5800.tfd + CfPePsScUUuWfZ
View user's profile Send private message Visit poster's website
JohnGToppy
Posted: Mon Jul 17, 2017 1:39 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 05 Jul 2010 Posts: 34
andyfras wrote:
JohnGToppy wrote:
Caps Mod was done 2012

How many?

What HDD are you trying to use? It may be corrupted.


Thanks for reply

Re How Many?
Don't know it was done by yourself so I assume all

It is a WD2500AAJB
I know that model is in probably not working thread but OP said problem was with TAPS
Re corruption
TopfHDRW can see it and transfer files both ways and TopfHDDoctor runs file check sucessfully so I figured it was OK

_________________
TF5800t, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009
TAPs: QuickJump 1.72; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.4; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 20/8/12
View user's profile Send private message
andyfras
Posted: Mon Jul 17, 2017 3:29 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 25 Jul 2005 Posts: 3393
Did you use the MyStuff installer? Otherwise it's possible for the TAPs to load in the wrong order, which can lead to a hang-up.

Try holding down the 0 button when powering up in order to prevent TAPs loading. If it then works OK, you'll know it's a problem with the TAPs.

Back in 2012, I was recommending replacing 13 capacitors, whereas it's all 18 now. It's unlikely to be that though.

_________________
Toppy PSU repair service or capacitor kits for DIY available - PM me for details.
MyStuff 6.6 : Little Clock : MHEGOnOff : Extend : EPG2MEI : SecCache : EIT_Sub : TSSaver : Prune EPG
Channel Organiser : Tap Commander : HDD Info : PCControl : Signal Monitor : MyInfo
URC-7555 remote: TF5800 320GB 2.5", Recommended_5800.tfd + CfPePsScUUuWfZ
View user's profile Send private message Visit poster's website
ccs
Posted: Mon Jul 17, 2017 3:34 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Oct 2007 Posts: 2399
I think finding WD2500AAJB in the not working thread is a good clue.

It may be ok for you in a pc, but that doesn't mean it will work in a toppy.

_________________
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
View user's profile Send private message
JohnGToppy
Posted: Mon Jul 17, 2017 3:36 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 05 Jul 2010 Posts: 34
andyfras wrote:
Did you use the MyStuff installer? Otherwise it's possible for the TAPs to load in the wrong order, which can lead to a hang-up.

Try holding down the 0 button when powering up in order to prevent TAPs loading. If it then works OK, you'll know it's a problem with the TAPs.

Hi
Bit of a misunderstanding here

I have no TAPS I was referring to op who reporting probs with this model disk

Also my sig is out of date I tried changing it to remove reference to TAPS but it did not stick

Thanks

_________________
TF5800t, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009
TAPs: QuickJump 1.72; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.4; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 20/8/12
View user's profile Send private message
JohnGToppy
Posted: Mon Jul 17, 2017 3:50 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 05 Jul 2010 Posts: 34
ccs wrote:
I think finding WD2500AAJB in the not working thread is a good clue.

It may be ok for you in a pc, but that doesn't mean it will work in a toppy.

OK
But not working thread said it worked but had probs with TAPs
I am not using any TAPSs
I would have thought the Toppy utils on pc would have showed any probs
Thanks

_________________
TF5800t, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009
TAPs: QuickJump 1.72; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.4; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 20/8/12
View user's profile Send private message
Geoff Bacon
Posted: Mon Jul 17, 2017 4:33 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 3960
The toppy is very picky about the disks it will use and "had probs with TAPs" indicates, to me, that the poster either had a bad disk or that this model just doesn't work!
Also, you will need taps to make the toppy run properly so don't waste time trying to manage without them.

Just because TopfHDRW can process it on a pc does not mean the disk is ok - it just means that it works when connected to a pc.

As this is a new disk, how did you format it? if with TopfHDRW then it needs to be formatted when connected to the toppy (TopfHDRW doesn't do it properly). Suggest copy off all files/recordings on the disk (when attached to pc), put in toppy and see if you can use system menu to format it. Then reconnect to pc and copy any recordings back to the disk. Note: TopfHDRW doesn't handle non-Tap files in ProgramFiles correctly.

Obviously, if you can't even access the native system menu then attempting to reformat it is not going to work.

If you can't get it to work after reformatting, I suggest you obtain a disk that is known to be ok in a toppy. If necessary, andyfras should be able to provide you with a reasonably priced adapter and cable.

Clock reverting to 0000 indicates that you need a new CR2032 battery in the toppy (behind the front panel ?). This maintains the clock when the toppy is powered off. The time typically gets set/corrected using data from the EPG stream, but as you aren't getting to process EPG, the clock is just reverting to 0000. You will deffo need to change the battery if you want the toppy to wake up to make recordings.

Geoff

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; MyStuff 6.6; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6; WSSkiller V2.12d; CrashTrace v0.4; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0;
Sig generated by MyInfo on 17/1/16
View user's profile Send private message Visit poster's website
ccs
Posted: Mon Jul 17, 2017 4:40 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Oct 2007 Posts: 2399
.... 5800 doesn't have a battery.

_________________
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
View user's profile Send private message
Geoff Bacon
Posted: Mon Jul 17, 2017 4:56 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 3960
I thought the 5800t did (but I could be wrong). If not, the comment about not getting the time from the EPG still applies.

Geoff

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; MyStuff 6.6; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6; WSSkiller V2.12d; CrashTrace v0.4; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0;
Sig generated by MyInfo on 17/1/16
View user's profile Send private message Visit poster's website
andyfras
Posted: Mon Jul 17, 2017 4:58 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 25 Jul 2005 Posts: 3393
No, only the 5810 has a front panel clock battery.

_________________
Toppy PSU repair service or capacitor kits for DIY available - PM me for details.
MyStuff 6.6 : Little Clock : MHEGOnOff : Extend : EPG2MEI : SecCache : EIT_Sub : TSSaver : Prune EPG
Channel Organiser : Tap Commander : HDD Info : PCControl : Signal Monitor : MyInfo
URC-7555 remote: TF5800 320GB 2.5", Recommended_5800.tfd + CfPePsScUUuWfZ
View user's profile Send private message Visit poster's website
shenson
Posted: Tue Jul 18, 2017 1:56 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 11 Apr 2005 Posts: 566
I've seen those symptoms: the Toppy wont boot properly sometimes if it doesn't like the hard disk. That would stop it retrieving the time for example.

Did you try reversing the cable or using the original? I can recall one IDE drive I tried needed a jumper to make it master otherwise the Toppy didn't like it.

_________________
TF5800, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+EvEzMPeUUuWf
TAPs: PcControl B1.4; EIT Sub (Game) v0.6; EPG2MEI v0.96; MyInfo B5.6; MyStuff 6.6; SecCache (UK) v0.4; TAP Commander 1.34; UK Subtitle 1.9; PruneEPG 1.0;
View user's profile Send private message Visit poster's website
JohnGToppy
Posted: Sun Jul 23, 2017 6:48 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 05 Jul 2010 Posts: 34
shenson wrote:

Did you try reversing the cable or using the original? I can recall one IDE drive I tried needed a jumper to make it master otherwise the Toppy didn't like it.

Thanks for suggestion
but made no difference

Out of curiosity what would reversing the cable do?

_________________
TF5800t, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009
TAPs: QuickJump 1.72; EPG2MEI v0.96; MyStuff 6.4; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 20/8/12
View user's profile Send private message
mstombs
Posted: Tue Jul 25, 2017 2:41 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 31 Dec 2006 Posts: 935
I assume it is due to the screen connections - but standard procedure with a an extended cable to a SATA drive, where the adaptor fits to the drive - is to use a cable with the master at the drive end, and slave connector (with hole drilled out) plugged into Toppy motherboard.
View user's profile Send private message TF5800
Geoff Bacon
Posted: Tue Jul 25, 2017 7:56 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 3960
and the cable should be short

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; MyStuff 6.6; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6; WSSkiller V2.12d; CrashTrace v0.4; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0;
Sig generated by MyInfo on 17/1/16
View user's profile Send private message Visit poster's website

Display posts from previous:  

All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum