Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  General Toppy discussions  ~  Tuning channel 115 to my Toppy

Page 1 of 1
cawright1
Posted: Wed May 24, 2017 4:40 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 31 Oct 2008 Posts: 143
Hi guys (if anyone still here) Tuning my TV I can get channel 115 - which is the BT showcase channel. The united match is free on there tonight, but I want to record it on my Toppy. However, a scan on my toppy always seems to omit channels 100-120. Any ideas on how I can tune into channel 115? My transmitter is Granada - Winter Hill.

_________________
TF5800t, F/W: 5.13.65T 14/4/2009 +AbCpCwDeFmOtReSlTdTeWfXl
TAPs: PcControl B1.4; EPG2MEI v0.96; FreeSpaceBar1.1n; Font Manager 1.0d; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; PruneEPG 1.0; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6; QuickJump 1.72; (Start Channel LCN);
Sig generated by MyInfo on 13/5/15** Windows 10 Home 64 bit **
View user's profile Send private message
Geoff Bacon
Posted: Wed May 24, 2017 6:53 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 3942
I've tried rescanning my toppy and it doesn't detect 115 either

Googling indicates this is a HD channel "BT Sport Showcase, offering some of the best action from BT Sport, is now available in HD on Freeview channel 115. For more details, go to bt.com/sport or call 0800 678 1955."

i.e. the toppy can't handle it (it predates HD)

Geoff

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; MyStuff 6.6; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6; WSSkiller V2.12d; CrashTrace v0.4; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0;
Sig generated by MyInfo on 17/1/16
View user's profile Send private message Visit poster's website
cawright1
Posted: Wed May 24, 2017 7:17 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 31 Oct 2008 Posts: 143
ah, ok, cheers Geoff. I will have to tape it on my BT Youview box in the lounge instead. Was hoping to go down into my mancave and watch it later. Sad

_________________
TF5800t, F/W: 5.13.65T 14/4/2009 +AbCpCwDeFmOtReSlTdTeWfXl
TAPs: PcControl B1.4; EPG2MEI v0.96; FreeSpaceBar1.1n; Font Manager 1.0d; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; PruneEPG 1.0; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6; QuickJump 1.72; (Start Channel LCN);
Sig generated by MyInfo on 13/5/15** Windows 10 Home 64 bit **
View user's profile Send private message
gomezz
Posted: Wed May 24, 2017 8:03 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 18 Nov 2005 Posts: 3963 Location: Buckingham
115 is on the low-powered COM8 MUX so signal strength may be marginal between the different aerial feeds and the different tuner sensitivities of your kit.

_________________
TF5800, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+BmC0CbCfCtDEgEmEvEzIMPePsVdZ
TAPs: Power Down 0.75; QuickJump 1.72; MyStuff 6.6; TAP Commander 1.34; MyInfo B5.4; EPG2MEI v0.96;
Extend v1.7; EIT Sub v0.6; mei2archive BETA 3.8l6; Font Manager 1.0d; (Power Restore V0.7.3b)
View user's profile Send private message Visit poster's website
Geoff Bacon
Posted: Wed May 24, 2017 9:44 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 12 Jan 2007 Posts: 3942
The Ukfree site info for Winter Hill says that BT ShowCase is on COM6 (but also shows it as channel 59!).

COM8 would make more sense as it is HD (which the toppy can't handle)

Geoff

_________________
TopManager program
TF5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy
TAPs: PcControl B1.4; StopExit v1.01; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; MyStuff 6.6; Font Manager 1.0d; Extend v1.7; SecCache (UK) v0.4; EIT Sub (Game) v0.6; MHEG On/Off A3; MyInfo B5.6; WSSkiller V2.12d; CrashTrace v0.4; fsSave 1.1; PruneEPG 1.0;
Sig generated by MyInfo on 17/1/16
View user's profile Send private message Visit poster's website
ccs
Posted: Wed May 24, 2017 10:01 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 30 Oct 2007 Posts: 2382
BT Showcase - HD only on 115 from 9 May 2017

_________________
TF5810, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -FmXl+CtEzIScVdZ
TAPs: EIT Sub v0.6; EPG2MEI v0.96; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; SecCache (UK) v0.4; Extend v1.7; MyStuff 6.6;
Sig generated by MyInfo on 20/10/14
ccsx
View user's profile Send private message
Bizman
Posted: Thu May 25, 2017 11:07 am Reply with quote
Frequent contributor Joined: 06 Apr 2010 Posts: 1700
Geoff Bacon wrote:
The Ukfree site info for Winter Hill says that BT ShowCase is on COM6 (but also shows it as channel 59!).
It was moved on 8th May, but that site is always slow with its updates. LCN59 had a retune message for a few days, but I believe that has gone now.

_________________
TF5810, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -FmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; PruneEPG 1.0; EPG2MEI v0.96; QuickJump 1.72; Extend v1.7; (fsSave 1.1);
Sig generated by MyInfo on 3/8/17

Other TAPs : FsCheck, Channel Organiser. PSU Caps 7/2/2011 Tx: Mendip. TV: Samsung (32"), NSLU2, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7 Starter
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum