Click here to go to the forum index Click here for the home page
 
Author Message

<  Firmwares, enhancements and upgrades  ~  Can I swap Hard drives between 5800 and 5810

Page 1 of 1
paulo
Posted: Sat May 05, 2012 1:20 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 26 Jan 2008 Posts: 27 Location: Plymouth, Devon
The 5810 that I am currently using has started freezing, locking up, vertifying files endlessly etc, etc. I have changed the 9 capacitor (courtesy of Andyrfaz) as he recommended. Toppy seemed bit more stable for a couple of weeks but is now falling apart.

In an effort to eliminate faults I was wondering if I can make a straight swap of the HDs between the a spare 5800 and the 5810 or am I being a bit naive.

Any advice would be much appreciated.
View user's profile Send private message
juwlz
Posted: Sat May 05, 2012 1:56 pm Reply with quote
MyStuff Team Joined: 12 Aug 2005 Posts: 10325 Location: Wokingham, Berkshire (Hannington transmitter)
Yes you can.

_________________
5800, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Sy+BmC0CfCtFsIMPePsR3UUuUxZ
5810, TS On, F/W: F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 +BmCfCtFsR3Z
MyStuff info; Help!; Reference
Harmony 885 remote. Sig date 8 April 2012
View user's profile Send private message Visit poster's website
slimgym
Posted: Sat May 05, 2012 2:29 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 19 Aug 2009 Posts: 94 Location: Essendon, Herts.
It's probably unconnected but I just built a 5810 up with SATA>IDE adaptor and had VF&F, freezes with the exclamation mark on the display etc. Like the previous one I had, the fix for me was swapping their cut IDE cable with a short straight through one I had kicking around. It seems very sensitive to the cable length, I first tried it on the long ends of the cable ~ 30cm and had same issues. Used the middle plug in the cable so it was about 10cm and the problems vanished. Cut the cable to length, all working fine.

Maybe my adaptor puts out low voltages but thought it was worth mentioning.

_________________
TF5810, TS On, F/W: MS6 Recommended F/W 12/9/2009 -Fm+Sc
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; EPG2MEI v0.96; Extend v1.7; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6; MyStuff 6.4; SecCache (UK) v0.4; (FastScanGUI v0.6b)
View user's profile Send private message
andyfras
Posted: Sat May 05, 2012 3:03 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 25 Jul 2005 Posts: 3042 Location: Fleet, Hampshire (Hannington)
paulo wrote:
The 5810 that I am currently using has started freezing, locking up, vertifying files endlessly etc, etc.

Once the PSU is repaired, there are other possible causes of those symptoms:

The disk may have been corrupted as the PSU capacitors were failing. Connecting the HDD to a PC running TopfHDRW/Doctor may fix this. If not, the next step is a reformat.

The 5810 is very prone to crashing if there are duplicate channels or if the channel list has not been pruned by deleting unwanted channels (pay, porn, shopping etc.).

_________________
Toppy PSU repair service or capacitor kits for DIY available - PM me for details.
MyStuff 6.5 : Little Clock : MHEGOnOff : Extend : EPG2MEI : SecCache : EIT_Sub : TSSaver
Channel Organiser : Tap Commander : USB Accelerator : HDD Info : PCControl : Signal Monitor : MyInfo
URC-7555 remote: TF5800 1TB with fan, Recommended_5800.tfd + CfPePsScWfZ
View user's profile Send private message Visit poster's website
paulo
Posted: Sun May 06, 2012 7:01 pm Reply with quote
Regular contributor Joined: 26 Jan 2008 Posts: 27 Location: Plymouth, Devon
Thanks for your replies.

As 'sods law' would have it, tried the 5100 this morning before I started pulling it apart and no faults at all showed up. Tried all sorts of function checks including powering down a couple of times and it worked impecably the whole time.

Cant repair it if it aint broke so will have to wait til it gets a bad day!

Will let you know how I gert on.
View user's profile Send private message
Bizman
Posted: Sun May 06, 2012 8:45 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 06 Apr 2010 Posts: 939 Location: Taunton, Somerset
If it is failing capacitors, they will not mend themselves. Best get them changed as a preventative measure before the power supply does some more expensive damage.

_________________
TF5810, TS On, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -AbFmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 31/10/12

PSU Caps 2/2011 Tx: Mendip. TV: Bush L322LED (22"), UPS, DVD-R: Panasonic DMR EH-50, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7
View user's profile Send private message
paulo
Posted: Mon May 07, 2012 9:52 am Reply with quote
Regular contributor Joined: 26 Jan 2008 Posts: 27 Location: Plymouth, Devon
paulo wrote:
The 5810 that I am currently using has started freezing, locking up, vertifying files endlessly etc, etc. I have changed the 9 capacitor (courtesy of Andyrfaz) as he recommended.


I changed the capacitors a couple of weeks ago as stated at the start of this thread.

PS Update. Used the Toppy extensively last night and again this morning and still no sign of any malfunctions. Siiiiigh
View user's profile Send private message
Bizman
Posted: Mon May 07, 2012 1:10 pm Reply with quote
Frequent contributor Joined: 06 Apr 2010 Posts: 939 Location: Taunton, Somerset
Sorry, I read this
andyfras wrote:
Once the PSU is repaired, there are other possible causes of those symptoms: {snip}.
and took it to mean the repair had yet to be done. Rolling Eyes

_________________
TF5810, TS On, F/W: 5.15.09T 4/9/2009 -AbFmTe+EzHsVb
TAPs: EIT Sub (Game) v0.6; SecCache (UK) v0.4; MHEG On/Off A3; MPDisplayLITE V1.2; MyInfo B5.6;
Sig generated by MyInfo on 31/10/12

PSU Caps 2/2011 Tx: Mendip. TV: Bush L322LED (22"), UPS, DVD-R: Panasonic DMR EH-50, STB: Labgear FV300. PC Acer Aspire One with Win7
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum